Hvordan Var OL I 1920 I Antwerpen

Hvordan Var OL I 1920 I Antwerpen
Hvordan Var OL I 1920 I Antwerpen

Video: Hvordan Var OL I 1920 I Antwerpen

Video: Hvordan Var OL I 1920 I Antwerpen
Video: Chemie- und Öl Produkt Tanker BOCHEM ANTWERP 2023, December
Anonim

De olympiske lege i 1920 blev afholdt i den belgiske by Antwerpen. Den officielle åbning af OL fandt sted den 14. august og lukkede den 29. august. Af forskellige grunde blev der dog afholdt konkurrencer i nogle sportsgrene enten tidligere eller senere end denne periode.

Hvordan var OL i 1920 i Antwerpen
Hvordan var OL i 1920 i Antwerpen

De Olympiske Lege fandt sted kun halvandet år efter afslutningen af verdenskrig. Belgien led derefter meget og led store menneskelige og materielle tab. Erindringen om oplevelsen var stadig for stærk. Derfor blev Tysklands sportsdelegationer såvel som dets allierede ikke inviteret til OL, da det var disse lande, der blev betragtet som de største synder i den forfærdelige blodsudgydelse. Også atleter fra Sovjet-Rusland modtog ikke invitationer, da vestlige lande derefter ikke anerkendte den bolsjevikiske regering ledet af V. I. Ulyanov-Lenin.

Ved OL-åbningsceremonien blev dets hovedsymbol hævet for første gang - det olympiske flag, som er et rektangulært hvidt panel med fem sammenflettede flerfarvede ringe. Ifølge ideen fra baron Pierre de Coubertin, far til de genoplivede olympiader, skulle disse ringe symbolisere alle beboede kontinenter. Før det i katedralen i Antwerpen blev der forkyndt en begravelsesmesse for alle mennesker, der døde under verdenskrigen. Derefter blev hvide duer frigivet til himlen som et symbol på fred og ro. Denne smukke skik med at frigive hvide duer blev fulgt i mange år, indtil de olympiske lege i 1988 i Seoul.

De Olympiske Lege blev officielt åbnet af kongen af Belgien Albert I. For første gang aflagde atlet Victor Boen en ed og forpligtede sig til at kæmpe for sejr ærligt, i fuld overensstemmelse med reglerne.

OL vækkede stor interesse hos offentligheden og pressen, men da billetprisen var for høj, blev konkurrencerne ofte afholdt på halvtomme stativer. I holdbegivenheden vandt det amerikanske hold med 41 guld-, 27 sølv- og 27 bronzemedaljer. For eksempel modtog en atlet-svømmer fra dette land E. Bleybtroy tre olympiske guldmedaljer, der satte tre verdensrekorder på samme tid.

Mange atleter presterede glimrende ved OL i Antwerpen og opnåede bemærkelsesværdige resultater. Således modtog den norske O. Olsen i skydekonkurrencen hele 6 medaljer, hvoraf 4 var guld, og den finske løber P. Nurmi vandt 2 guld og 1 sølvmedalje.

Anbefalede: