Sommer-OL 1920 I Antwerpen

De olympiske sommerlege, VII i træk, blev afholdt i Antwerpen. De åbnede officielt den 14. august og lukkede den 30. august. Imidlertid blev de første konkurrencer inden for deres rammer (konkurrencer mellem kunstløbere og hockeyspillere) tilbageholdt i april. I juli kæmpede lystsejlere og skytter om medaljer, og fodboldspillere spillede i august og september.

Sommer-OL 1920 i Antwerpen

De Olympiske Lege 1920 i Antwerpen blev afholdt i alt 23. april til 12. september. 2675 atleter (inklusive 78 kvinder) fra 29 lande i verden konkurrerede om de højeste priser i 158 discipliner fra 25 sportsgrene. Den yngste deltager var Nils Skoglund fra Sverige (14 år og 8 dage), den ældste var Oskar Swann, igen fra Sverige (72 år og 281 dage). USA-landsholdet fik flest medaljer - 94 stykker. Amerikanerne Lloyd Spooner og Willis Lee havde flest medaljer - 7 stykker hver.

Atletik konkurrencer blev afholdt fra 15. til 23. august. 509 mænd konkurrerede om medaljer i 29 discipliner. Den yngste atlet var spanieren Diego Ordonez (16 år og 283 dage), den ældste var Matt McGrath, en indfødt i USA (42 år og 243 dage). Finn Paavo Nurmi og svensken Erik Backman fik flest priser - 4 medaljer hver.

For mænd blev der for første gang tilføjet et 3000 m forhindringsløb.

Atleter fra Tyskland og allierede lande i Første Verdenskrig (Bulgarien, Tyrkiet og Østrig-Ungarn) var ikke inviteret. Af politiske grunde deltog ikke atleter fra Sovjet-Rusland heller ikke til de Olympiske lege.

I Antwerpen blev det olympiske flag hævet for første gang, og den olympiske ed blev udtalt - disse traditioner respekteres i dag.

Spilhelt var Finn Paavo Nurmi, der vandt korset i individuelle og holdmesterskaber og 10.000 m løb og også tjente en sølvmedalje i 5.000 m løbet. Englænderen Albert Hill tjente 2 toppriser - i 800 og 1.500 m løb.

I Antwerpen afsluttede han sin karriere ved at vinde sin fjerde olympiske guldmedalje i sin karriere (maraton), en af heltene fra de olympiske lege i Stockholm i 1912 - ophold Hannes Kolehmainen. Ud over fire guldpriser havde han en "sølv".

Den samlede medaljestilling (målt i antallet af højeste priser) blev ledet af det amerikanske hold med 9 guld-, 12 sølv- og 8 bronzemedaljer. Finland havde også 9 guldmedaljer, men sølv og bronze var henholdsvis 4 og 3. Tredje plads - Storbritannien - 4 priser af hver værdi.