Hamilton Vil Ikke Være I Stand Til At Opnå Succes Inden For Motorcykelracing

Hamilton Vil Ikke Være I Stand Til At Opnå Succes Inden For Motorcykelracing
Hamilton Vil Ikke Være I Stand Til At Opnå Succes Inden For Motorcykelracing
Video: Hamilton Vil Ikke Være I Stand Til At Opnå Succes Inden For Motorcykelracing
Video: Tissot Powermatic 80 - швейцарские часы Тиссот VS японские часы Orient и Casio (небольшое сравнение) 2023, Februar
Anonim

Formel 1 verdensmester Lewis Hamilton har altid understreget, at han har en passion for motorcykler. Den 1. april 2018 annoncerede britten som en vittighed på den 1. maj endda sin overgang til MotoGP. Men selvom det bare var en vittighed, ser ideen om, at Hamilton skulle skifte til to hjul, i det mindste i teorien, interessant nok ud.

Hamilton vil ikke være i stand til at opnå succes inden for motorcykelracing
Hamilton vil ikke være i stand til at opnå succes inden for motorcykelracing

Vil Hamilton være i stand til at konkurrere i løb?”Reglen på 107 procent er ikke så vanskelig at bryde,” fortalte den tidligere racer Alex Hofmann til Motorsport.com. - Mange amatørkørere kan krydse denne grænse og få adgang. Vi taler om seks eller syv sekunder afhængigt af racerbanen. Tidligere lykkedes det Michael Schumacher at gøre dette. Så var han tre til fire sekunder langsommere for at få det bedste resultat i verdens Superbike."

I betragtning af Hamiltons hastighed under Yamahas Jerez-test kunne han teoretisk være berettiget til at køre. Ifølge Michael van der Mark i Jerez var Hamiltons omgangstid ca. syv sekunder langsommere end WSBK-rytternes omgangstid.

"Efter min mening er racerbilister ikke i stand til at overvinde de sidste to eller tre sekunder," sagde Hoffman. - Selvfølgelig har de en følelse af hastighed og går meget hurtigt. Men teknikken til at køre på motorcykel er meget forskellig fra teknikken til at køre bil.”

Den erfarne racerracer van der Mark, da han arbejdede med Hamilton i Jerez, gav ham råd som denne:”Han forsøgte at gå gennem hjørner så hurtigt som i en bil. Vi var nødt til at stoppe ham og vise ham, hvilke linjer han skulle køre korrekt."

Du kan komme hurtigere trin for trin. Men Hofmann mener ikke, at en racerbilchauffør virkelig kan tage et skridt mod verdens motorcykelelite.

”De kan ikke mestre tricks som f.eks. Bremsning ved maksimal hældning i et hjørne eller acceleration i en hældning. Dette er efter min mening umuligt."

Ud over kørselsteknikker er sikkerhed under kørsel af bil og motorcykel helt anderledes. Hvis du laver en fejl på en motorcykel, er risikoen for skade meget større.

"Lad os håbe, at Lewis får mere glæde end at skade sig selv som Schumacher," sagde Hofmann og bemærkede, at en rookie måske overdriver det.”Du kan nå det højeste niveau meget hurtigt og derefter tænke,“Wow! Nu gør jeg alt som det skal. " Men det er når cyklen viser temperament. Der er ingen aflad her."

Det er af denne grund, at Hamilton først testede Yamaha efter afslutningen af ​​Formel 1-sæsonen.

I år besluttede MotoGP verdensmester Marc Marquez også at teste sig selv i en anden racerbil. Han og Dani Pedrosa testede en gammel Toro Rosso i 2012 på Red Bull Ring i Østrig i juni.

"En motorcyklist føler sig udødelig i en bil," tænker Hofmann på sikkerhed i en racerbil. "Han skal bare se nærmere på, vænne sig til bevægelsens dynamik og finde ud af, hvor hurtigt du kan gå."

Den tidligere MotoGP-racer deltog i 24-timers løbet på Nurburgring. Men Hofmann tror ikke, at en motorcykelracer kan gå til Formel 1 og bekæmpe lederne der.

Populær af emne.