Tennis Regler For Dummies

Indholdsfortegnelse:

Tennis Regler For Dummies
Tennis Regler For Dummies

Video: Tennis Regler For Dummies

Video: Tennis Regler For Dummies
Video: The Rules of Tennis EXPLAINED (scoring, terms and more) 2023, Marts
Anonim

Ved første øjekast er tennis en ret simpel og ukompliceret sport. Men faktisk har den, som al professionel sport, klare regler og egne regler, og listen over sidstnævnte er meget forskelligartet.

Tennis regler for dummies
Tennis regler for dummies

Grundlæggende om tennis

Den største forskel mellem tennis og de fleste andre sportsgrene er manglen på en klar tidsramme. Kampe er ikke begrænset i tid og kan finde sted inden for 30 minutter eller flere timer. Der kan ikke være uafgjort i tennis, ethvert møde fortsætter, indtil en af modstanderne vinder. Sejren tildeles spilleren, der scorer et bestemt antal point under mødet. I forskellige turneringer er betingelserne for netop denne sejr lidt forskellige fra hinanden.

Billede
Billede

Området, hvor atleter mødes, er en tennisbane. Længden af spillebanen er altid 23,77 meter, bredden for singler er 8,23 meter og for dobbelt - 10,97 meter. Tennisbanen varierer også i dækning. Den mest almindelige type domstol er græs. Der er også jord og hårde. Spillets regler ændres ikke afhængigt af dækningen, men deltagerne skal alligevel bruge forskellige taktiske og strategiske teknikker under konkurrencen på forskellige overflader.

Game Set Match

For at vinde kampen skal en af modstanderne vinde to sæt ud af tre mulige (i store herreturneringer - tre sæt ud af fem mulige). Sættet er opdelt i spil. For at vinde det sæt skal du vinde 6 spil, forudsat at modstanderen har fire eller færre. For at vinde et spil skal en spiller tilføje fire vundne bolde til sin konto, mens optællingen af de optjente bolde ser ret mærkelig ud: den første bold er 15, den anden er 30, den tredje er 40, og efter det fjerde spil slutter og registreres i aktiverne for den vindende spiller.

Hvis begge spillere vinder tre mål i et spil (score 40-40), spilles point på "over-under" -princippet. Resultatet 40-40 kaldes "lige", og spillerne er nødt til at tjene en "fordel", der betegnes med Latin A eller AD. Tennisspilleren, der har fordelen ved at vinde bolden, vinder spillet. Hvis modstanderen vinder bolden, erklæres den igen "lige" (score 40-40), og dette fortsætter, indtil en af modstanderne vinder bolden med en fordel (AD-40). Med ord ser alt ud til at være lidt forvirrende, men se bare 1-2 kampe, og alt bliver klart.

Billede
Billede

Hvis modstanderne har vundet fem spil, fortsætter kampen, indtil en af deltagerne vinder to kampe i træk (7-5 spil i sættet). Nogle gange er der tilfælde, hvor modstandere, ikke mindst ringere end hinanden, vinder 6 spil hver. I dette tilfælde tildeles en "tie-break" til at identificere vinderne.

Tie-break spilles op til 7 vundne bolde, men forudsat at modstanderen har to færre af dem. Hvis en af spillerne har nået mærket 7 vundne bolde, men hans modstander har 6 vundne bolde, fortsætter rallyet, indtil en af spillerne etablerer et to-mål hul. Da tenniskampe ikke har nogen tidsbegrænsninger, kan spillernes holdbarhed holde kampe i timevis, og uafgjort-score kan nå femten eller flere mål.

I nogle turneringer (for eksempel US Open) spilles tie-breaks op til mindst 13 vundne mål. I dobbelt kan et tie-break bruges uden et indledende sæt, dvs. i stedet for et afgørende sæt, spilles et tie-break med det samme.

Tennisforening

Alle større turneringer og udfordringer med mandlige atleter er vært for Association of Professional Tennis Players (ATP). Organisationen dukkede op i 1972 for at gennemføre forberedelsen af turneringer og beskytte professionelle tennisspillers rettigheder. Hun formidler også i forskellige tvister mellem atleter og andre organisationer relateret til denne sport.

Turneringernes struktur er opdelt i fem konkurrencestadier:

- Finalen i verdensturneringen er den mest prestigefyldte etape i konkurrencen; atleter, der har vist de bedste resultater i løbet af året i andre konkurrencer, deltager i turneringen.

- Masters 1000 er den næstvigtigste turnering i ATP-strukturen, der har eksisteret siden 1990. For vindende kampe inkluderet i Masters 1000 får deltagerne tusind point i den personlige vurdering blandt professionelle mænd.

- World Tour 500 - tenniskonkurrencer, der er blevet afholdt siden 2009 i forskellige lande og på enhver banebane. I alt er der 13 forskellige turneringer inden for "500 runden". Til sejren i dem skriver atleter 500 point ned i ATP-verdensranglisten.

Billede
Billede

- World Tour 250 er ikke den mest betydningsfulde kategori af professionelle mænds tennisturneringer, men den mest forskelligartede. Denne kategori inkluderer 40 forskellige konkurrencer, der afholdes over hele verden. At vinde en af disse turneringer bringer 250 point til atletens rating.

- ATP Challenger. Denne kategori inkluderer over 150 forskellige "udfordrere" rundt om i verden. Denne kategori af kampe er primært beregnet til begyndere og uerfarne tennisspillere. Små præmiepuljer tiltrækker normalt ikke internationalt berømte atleter, men disse konkurrencer giver nyankomne mulighed for at optjene første ratingpoint, vise sig og erhverve fans.

For deltagelse i et af de anførte etaper tildeles atleter point, som i sidste ende afspejler en tennisspillers position på ATP-verdensranglisten. At vinde Grand Slam-turneringen bringer flest point - to tusind point på én gang. Derefter kommer finalen på verdensrundturen - 1000 og de olympiske lege - 750 point. De optjente point i forskellige udfordrere spænder fra 80 til 125.

Women's Tennis Association

Analogen af ATP for kvinder er WTA, organisationens struktur og principper er meget ens. WTA blev grundlagt et år senere end dets mandlige modstykke, i 1973.

Strukturen for kvindekonkurrencer er ret forskellig fra mænds og består af seks kategorier.

- Grand Slam-turneringen er en seriøs og prestigefyldt konkurrence for at vinde, hvor deltagerne, som i den "mandlige version", modtager 2000 point til vurderingen.

- Afsluttende mesterskab A. For titlen, der er vundet på dette tidspunkt, får atleterne 750 point i single og 1500 point for at vinde i double.

- Final Championship B. I konkurrencer fra denne kategori kan tennisspillere tjene 260 point. I double giver turneringer i kategori B ikke point.

- Premier Series - turneringer, der finder sted hele året rundt i verden, hører til denne kategori. Afhængigt af konkurrenceniveauet og antallet af deltagere modtager turneringsvinderne 470 til 1000 point til deres vurdering.

- International serie. Turneringer i denne kategori finder også sted over hele verden, men har mindre vægt på det professionelle niveau. For at vinde en turnering fra en international serie modtager atleter 280 point på deres aktiver.

Billede
Billede

- WTA 125k-serien inkluderer seks turneringer, hvor uerfarne atleter kan bevise sig. Konkurrencens præmiefond er 125 tusind dollars. For at vinde en af turneringerne får deltagerne 160 point af personlig vurdering.

ITF Women's Tour-konkurrencer - Konkurrencer i denne kategori er primært beregnet til begyndere og uerfarne atleter. Deltagelse i dem giver dig mulighed for at optjene point uden høj konkurrence og pres fra verdens tennisstjerner. Afhængigt af arrangementets niveau får de vindende deltagere fra 12 til 150 ratingpoint. Konkurrenceens præmiefond er 15 tusind dollars for det laveste niveau og 100 tusind for de højere.

Populær af emne.