Basketball Regler

Indholdsfortegnelse:

Basketball Regler
Basketball Regler
Video: Basketball Regler
Video: The Rules of Basketball - EXPLAINED! 2023, Februar
Anonim

Basketball er et af de mest populære sportsspil. Det kræver ikke mange penge og giver et stort antal mennesker mulighed for at spille sammen. Hovedmålet med basketball er at score bolden i modstanderens bøjle. Men der er nogle regler, der er obligatoriske i denne sport.

Basketball regler
Basketball regler

Er det nødvendigt

Basketball, legeplads, behageligt sportstøj og sko

Instruktioner

Trin 1

Basketball spilles af to hold på fem. Spillet spilles kun med hænder. Den spiller, der er i besiddelse af bolden, skal, mens han rammer bolden på gulvet, drible bolden med en hånd til modstanderens ring. I området nær ringen med bolden i hånden uden at ramme den på gulvet kan du kun tage to trin og derefter prøve at smide den i kurven. Hele spillet er opdelt i 4 perioder på hver 10 minutter.

Trin 2

Et mål tildeles et hold som følger:

- et frikast anslås til et punkt

- for en bold kastet fra spilleområdet tælles 2 point;

- for en bold kastet fra en 3-punktszone (6, 25 m fra bagpladen) tælles 3 point.

Trin 3

Kampen starter i midten af ​​spilleområdet. Dommeren kaster bolden over to modstandere. I henhold til de officielle regler har et hold ikke lov til at angribe mere end 24 sekunder. Antallet af udskiftninger i basketball er ikke begrænset, men de kan kun udføres, når stopuret stopper.

Trin 4

Det er forbudt at ramme en modstander i hænderne, skubbe ham, holde ham med hænderne, træde på fødderne, erstatte fodplader. Gerningsmanden sigtes for en frispark. I sidste ende er målet for hvert hold at score flere point end deres modstandere, før spilletiden udløber. Hvis resultatet ved slutningen af ​​spilletiden viser sig at være uafgjort, tildeles yderligere tid - 5 minutter.

Populær af emne.