Hvad Er Doping?

Hvad Er Doping?
Hvad Er Doping?

Video: Hvad Er Doping?

Video: Hvad Er Doping?
Video: What is Doping? 2024, Kan
Anonim

Doping refererer til stoffer, der kunstigt tillader atleter at opnå de bedste resultater under konkurrencen. Desuden vil et stof kun blive betragtet som doping, hvis det let detekteres i en atlets blod, urin osv.

Hvad er doping?
Hvad er doping?

Doping omfatter ikke kun stoffer, der er oprettet specifikt for at øge muskelstyrken og andre egenskaber, men også mange stoffer. Blandt dem er diuretika, smertestillende midler osv. Et strengt forbud mod brug af dopingmedicin blev vedtaget ikke kun på grund af det faktum, at nogle atleter som et resultat af deres brug modtog priser ufortjent, men også på grund af det faktum, at sådanne stoffer gentagne gange har førte til døden mennesker både under og efter konkurrencen.

Dopingmedicin er opdelt i flere grupper. En af de mest almindelige er stimulanser. Sådanne stoffer indeholder stoffer, der virker direkte på nervesystemet. Disse inkluderer blandt andet koffein samt nogle af de stoffer, der findes i medicin mod forkølelse og influenza. Under konkurrencen skal atleter undertiden opgive endda kaffe.

En anden populær gruppe dopinglægemidler er anabolske steroider. De bruges især ofte og bruges af vægtløftere, bodybuildere osv. For markant at øge muskelmassen. Anabolics hører ikke til øjeblikkelige stoffer, og når de tages, er det nødvendigt konstant at opretholde det ønskede niveau af fysisk aktivitet. Sådanne dopinglægemidler, hvis de anvendes korrekt, hjælper med hurtigt at udvikle styrke, opbygge muskelmasse osv., Og hvis de ikke bruges korrekt, fører de til alvorlig personskade og død.

Antidopingkomitéen sikrer også, at atleter ikke bruger narkotiske smertestillende midler. Sådanne stoffer reducerer følsomheden over for smerte dramatisk, og deres anvendelse under konkurrence er uacceptabel. Brug af diuretika er også forbudt. Faktum er, at man på grund af indtagelsen af sådanne dopingmidler i høj grad kan reducere kropsvægten, hvilket er vigtigt i nogle sportsgrene samt forbedre tallet for konkurrencer inden for kropsfitness, gymnastik osv. Desuden komplicerer diuretika processen betydeligt at opdage andre dopingmedicin. Endelig er brugen af peptidhormoner forbudt. Når du tager dem, kan du opnå et stærkt fald i tærsklen for smertefølsomhed, en stigning i muskelmasse osv.

Anbefalede: