Sports-sambo Eller Aikido: Hvad Man Foretrækker

Indholdsfortegnelse:

Sports-sambo Eller Aikido: Hvad Man Foretrækker
Sports-sambo Eller Aikido: Hvad Man Foretrækker

Video: Sports-sambo Eller Aikido: Hvad Man Foretrækker

Video: Sports-sambo Eller Aikido: Hvad Man Foretrækker
Video: Sambo is a sport or martial art originating from Russia which was popular in the 1940s. 2023, September
Anonim

Valget af kampsport skal behandles ansvarligt. For det første for ikke at spilde tid og for det andet for at undgå risikoen for unødvendig personskade. Sportsambo og aikido har deres egne fordele og ulemper.

Sports-sambo eller aikido: hvad man foretrækker
Sports-sambo eller aikido: hvad man foretrækker

Aikido

Aikido opstod i Japan i 1920. Grundlæggeren af denne kampsport var Morihei Ueshiba. Hvis du skelner betydningen af navnet med individuelle hieroglyffer, så er aikido stien til harmoni og styrke. Den originale kampsport for aikido var daito-ryu aikijutsu. Det var derfra, at Ueshiba tog teknikker og tilpassede dem til sin kampskole.

Aikido filosofi er baseret på det faktum, at angriberen altid taber. Derfor er teknikkerne i denne kampsport overvejende defensive. Desuden undertrykkes modstanderens angreb forsigtigt og ikke aggressivt, som i judo eller sambo.

Da krigerne ikke er de første til at angribe, er det meningsløst at holde aikido-konkurrencer. Kun demonstrationsforestillinger afholdes, hvor modstandere skiftes til at demonstrere teknikker. Der er forskellige stilarter af aikido - aikikai, yoshinkan, ægte aikido.

På trods af at tilhængere af aikido oprindeligt forsvarer sig, er der i kampsport teknikker, der bruger forskellige våben - sværd (træ), stave, knive og stænger.

Rangordningen i aikido svarer til anden kampsport i Japan og består af studerendes "kyu" og "dan" workshops. For den første dana skal krigeren kende den grundlæggende aikido-teknik uden at bruge våben. Den anden dan forpligter kæmperen til at kende teknikken til at kæmpe mod en kniv og skrive en artikel om aikido.

En atlet, der laver aikido, forbedrer kropsholdning, får atletisk form, udvikler fingerfærdighed. Den største ulempe ved kampsport er, at det ikke altid er muligt at anvende aikido i en rigtig gadekamp. Vægten på skånsom undertrykkelse af magt spiller ofte en grusom joke med aikido. Ulemperne inkluderer også kompleksiteten af de fleste teknikker.

Sports SAMBO

Sambo optrådte i 1938 i Sovjetunionen. Dens grundlægger Anatoly Kharlampiev i sin ungdom indsamlede og systematiserede oplysninger om folkelig kampsport på Sovjetunionens område. Resultatet er en variant af sportsambo.

Denne kampsport er hårdere end aikido. Kræver større fysisk styrke og udholdenhed. Sambo indeholder de bedste elementer fra forskellige kampsport - russisk knytnævekamp, georgisk chidaoba-brydning, kasakhisk Kazaksha kures, tatarisk kuresh-brydning, Buryat-brydning, finsk-fransk og mange andre.

I sambo er modstandere opdelt i kategorier. En atlet, der praktiserer sambo, skal være klar til tung fysisk aktivitet. For en rigtig kamp uden for brydemåten er sambo (især kamp) meget mere tilpasset end aikido og endda ægte aikido (den serbiske version af kampsport). I blandede kampsportkampe bruger mange atleter elementer fra sambo, og næsten ingen bruger aikido.

Anbefalede: