Hvad Er Aikido

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Aikido
Hvad Er Aikido

Video: Hvad Er Aikido

Video: Hvad Er Aikido
Video: Hvad er Aikido? - Den Sui Aikido Dojo 2024, Kan
Anonim

Østlige kampsport er ikke kun stærke midler til selvforsvar, men hele religioner med deres egne koder, regler og åndelige praksis. Den japanske aikido-kunst har sin egen dybe filosofi og træner ikke kun kroppen, men også sindet. Det lærer ikke at dræbe, men at stoppe, omdirigere fjenden.

Hvad er Aikido
Hvad er Aikido

Instruktioner

Trin 1

Aikido er en syntese af kampsportsteknikker, filosofiske og religiøse opfindelser. Det er ikke en gammel kampsport, men dens rødder går tilbage til den fjerne fortid. Året for grundlæggelsen af aikido kan betragtes som 1922, da O-Sensei ("Stor lærer") Morihei Ueshiba skabte sin undervisning på basis af flere traditionelle områder, såsom kampsport ju-jutsu og ken-jutsu. Derudover havde Oomoto-ke religiøse bevægelse stor indflydelse på dannelsen af den nye trend.

Trin 2

Navnet "ai-ki-do" kommer fra kombinationen af tre japanske tegn: Ai - "harmoni", Ki - "spirituel energi", Do - "sti". Ueshiba beskrev aikido ikke kun som en kamp for kamp, men også som en vej til åndelig renselse i overensstemmelse med universets love. Med andre ord er dette stien til en kriger, hvis mål er at opnå harmoni.

Trin 3

En person, der kender aikido, kaldes aikidoka. Modstanderen (angriberen) i aikido er "uke".

Trin 4

Aikido er kunsten at bekæmpe hånd-til-hånd, hvor fjendens aggression bruges mod ham. Dette betyder, at aikidomesteren, når han angriber ham, bruger fjendens styrke, mens han selv forbliver i balance. Aikidoka bevæger sig væk fra angriberen og reagerer ikke med aggression på aggression og tvinger dermed modstanderen til at stoppe.

Trin 5

Aikido har sine egne principper, acceptable typer våben og et ranksystem. Hovedprincippet for aikido er konstant bevægelsesdynamik. Andre principper er at forlade angrebslinjen, opretholde en harmonisk afstand, ubalancere uke, aflytte initiativet, forsvinde i tilfælde af et fald for at undgå skade ved hjælp af specielle slående teknikker.

Trin 6

Følgende typer våben bruges i aikido: • Det lange sværd "Katana" i moderne aikido bruges ekstremt sjældent og kun til uddannelsesmæssige formål. Den er lavet af zink og er ikke slibet; • Træsværd "Bokken" bruges til træning • Træstang "Jo"; • Lang kniv "Tanto"; • Kort sværd "Wakizashi"; • Træstav, beklædt med metal " Bo "; • Langt sværd med et buet blad" Naginata ".

Trin 7

Aikido rank-systemet består af lærlingeuddannelse og mestringsgrad. Studentergraden kaldes "kyu", der er normalt 6, men 10 kan bruges til at undervise børn. Rangordningen af kyu kommer fra højeste til laveste (fra 6 til 1 kyu, fra 10 til 1). Kandidatuddannelsen kaldes "dan" og rangeres fra den første til den største, der er 10 i alt (fra 1 til 10 dan).

Trin 8

Aikido-eksamen afholdes to gange om året, og 1 dan-eksamen kan kun bestås et år efter modtagelse af 1 kyu. 10 dan tildeles kun til fremragende mestere i aikido.

Trin 9

Der er ingen konkurrencer i aikido, men kata praktiseres. Kata er en gentagelse af bevægelser, der gør det muligt for kroppen at gøre dem sædvanlige, lærer os at kontrollere plads og følelser. Kata afholdes mellem to partnere, der skifter plads under træning: den ene angriber, den anden forsvarer og omvendt.

Anbefalede: