Hvordan Dopingkontrol Udføres

Hvordan Dopingkontrol Udføres
Hvordan Dopingkontrol Udføres

Video: Hvordan Dopingkontrol Udføres

Video: Hvordan Dopingkontrol Udføres
Video: FIFA Doping Control – How it Works 2024, Kan
Anonim

OL i 2012 er specielt. Total dopingkontrol udføres ikke kun før konkurrencen, men også under deres afholdelse samt efter afslutningen af konkurrencen. Desuden blev der foretaget en tilfældig kontrol af atleter, der deltog i OL i London, selv før starten på den. Sådanne strenge foranstaltninger har til formål at sætte en pålidelig barriere for brugen af specielle lægemidler, der multiplicerer atleters styrke og udholdenhed.

Hvordan dopingkontrol udføres
Hvordan dopingkontrol udføres

Under ledelse af lederen af Den Internationale Olympiske Komité vil total dopingkontrol hjælpe med at udelukke sejrstilfælde for atleter, der har taget, tager eller planlægger at tage specielle målrettede lægemidler, der forbedrer udholdenhed og styrke.

Dopingkontrolproceduren forbliver uændret. Atleten bliver bedt om at komme til prøver. Han skal vises inden for få timer, gå ind i et specielt udstyret rum, vælge to containere til analyse, kontrollere skibene for fremmedlegemer.

Den direkte levering af analysen udføres i nærværelse af en læge. Atletembedsmænd og træner kan deltage i proceduren.

Efter indsamling af materialet til analyse limes et tal på beholderen, og indholdet opdeles i to dele. Den første og anden prøve forsegles. Kontrollen udføres i nærværelse af en speciel kode trykt på containeren. Atletens efternavn er ikke nævnt nogen steder.

Resultatet meddeles atleten og hans repræsentanter inden for tre dage. Hvis der findes spor af forbudte stoffer i den første prøve af analysen, der blev sendt til laboratoriet, undersøges den anden prøve.

En atlet kan kun diskvalificeres og suspenderes fra yderligere konkurrencer, hvis resultaterne af den første prøve bekræftes af den anden. Hvis der i den anden prøve ikke findes spor efter tilstedeværelsen af forbudte stoffer, anvendes der ingen sanktioner over for atleten, men dopingkontrol kan gentages når som helst.

I øjeblikket er det næsten umuligt at snyde dopingkontrol. Metoder til radioimmun, massespektrometrisk, kromatografi og enzymbundet immunosorbent gør det muligt med den højeste nøjagtighed at bestemme alle lægemidler, der findes i en atlets urin eller blod.

Men nogle gange giver dopingkontrol upålidelige resultater. Hvis en person har et forhøjet hæmoglobinniveau fra fødslen, kan de fjernes fra starten og sendes for at blive testet for erythropoietin.

Derudover er der et nyt problem for lægemiddelkontroludøvere. Gennem genterapi kan atleter få genet, der koder for erythropoietin. Dette vil føre til, at atleten vil have høje resultater under doping, og det vil ikke være muligt at bevise bedrageri.

Anbefalede: