Alt Om Cykler: Hvordan Man Vælger

Indholdsfortegnelse:

Alt Om Cykler: Hvordan Man Vælger
Alt Om Cykler: Hvordan Man Vælger

Video: Alt Om Cykler: Hvordan Man Vælger

Video: Alt Om Cykler: Hvordan Man Vælger
Video: FRI EKSPERTEN | Hvordan pumper man en cykel? 2024, Kan
Anonim

For at vælge den rigtige cykel skal du først bestemme dine mål og typen af cykel. Det er også nødvendigt at tage højde for kvaliteten af modellen: rammens styrke, kvaliteten af yderligere udstyr. Endelig skal du vælge en cykel til din højde. Det er vigtigt at evaluere vægten og designet af den valgte model.

Alt om cykler: hvordan man vælger
Alt om cykler: hvordan man vælger

Instruktioner

Trin 1

På trods af at designet på alle cykler er næsten det samme, er der mange typer af denne type transport, hvilket gør begyndere forvirrede. Der er mountain- og roadcykler, foldemodeller, gå- og roadcykler, hybrid og fuld affjedring samt krydsere og hardtails. Beslut hvad du har brug for en cykel til. Hvis du beslutter dig for at cykle og køre lange afstande i forskellige terræn, er det bedst at vælge en cykelhybrid - en cykel, der kan bevæge sig med samme lethed på forskellige veje. Den er velegnet til motorveje, jord og ru terræn.

Trin 2

Ved kørsel på motorvejen skal du være opmærksom på landevejscykler, de er kun egnede til flade veje og bevæger sig ikke godt på jorden eller ujævnheder, de er kendetegnet ved en stiv gaffel og smalle dæk. Mountainbikes er det stik modsatte: tykke dæk, meget stærke hjul, gode støddæmpere på gaflen. Det er praktisk at rejse på dem i hårdt terræn. Til at gå rundt i byen og parkerne er en cykel velegnet, som ikke kan nå høje hastigheder, men kører godt under forskellige forhold.

Trin 3

Størrelsen på cyklen er meget vigtig, med den forkerte størrelse vil det være ubehageligt at køre, dette kan føre til rygsmerter eller forstuvninger, og en ubehagelig position vil hurtigt tvinge dig til at stoppe med at gå. Når du vælger den rigtige størrelse cykel, skal du stå med dine fødder på modsatte sider af rammen. Dine hæle skal være på jorden - hvis rammen er så høj, at du ikke kan placere dine fødder helt på jorden, er cyklen for stor. Hop på dine hæle - hvis du rammer toprøret på samme tid, skal du vælge størrelsen endnu mindre. Ideel til en landevejscykel, hvis rammehøjden er 4 cm lavere end skridtets højde, og for en mountainbike skal denne forskel være 10 cm. Det er også vigtigt at estimere længden på toprøret, der afhænger af længden på krop og arme.

Trin 4

Når du vælger en cykelmodel, skal du huske, at aluminiumsrammer betragtes som de bedste - de er lette, giver en hurtig tur til strukturen, men aluminium er ret stift og holder ikke vibrationer tilbage fra turen godt. Denne ramme skal vælges til en cykel med affjedringsgaffel. Producenten giver normalt en lang garanti på aluminiumsrammer. Stålrammer er tunge, gør cyklen besværlig, men de er også billigere.

Trin 5

Prisen på en cykel afhænger ikke kun af rammens kvalitet, men også af kvaliteten af "træk" og affjedringsudstyr. De bedste cykelfabrikanter bruger kun tilbehør fra Shimano og Sram, det er uønsket at tage modeller med andet udstyr.

Trin 6

Hvis du skal køre om vinteren, skal du vælge en model med skivebremser, de fungerer mere effektivt i den kolde årstid. Se ikke på ydersiden af cyklen, især hvis den er billig. Hvis dit budget er stramt, er det bedre at købe en simpel model med en god ramme uden yderligere funktioner og klokker og fløjter, da de alle fungerer dårligt og snart går i stykker. Og over tid, hvis du ønsker det, kan du købe en ny god affjedring på cyklen, installere en bedre gaffel med støddæmpning.

Anbefalede: