Vinterdæk Til Cykler. Har Du Brug For Det?

Vinterdæk Til Cykler. Har Du Brug For Det?
Vinterdæk Til Cykler. Har Du Brug For Det?

Video: Vinterdæk Til Cykler. Har Du Brug For Det?

Video: Vinterdæk Til Cykler. Har Du Brug For Det?
Video: Få mennesker ved om denne cykelkædefunktion! 2024, Marts
Anonim

Cykling om vinteren kræver høj professionalisme fra cyklisten og evnen til hurtigt at navigere i ændringer i cykelens bevægelse. Det kan ske, at en person rejser flere kilometer og kun en gang løber ud i åben is. Det er i dette øjeblik, han skal være klar til at reagere og forhindre faldet. Det er at udelukke sådanne situationer i cykelbutikker, at der sælges vinterdæk til en cykel.

Vinterdæk til cykler. Har du brug for det?
Vinterdæk til cykler. Har du brug for det?

Vinterdæk til en cykel adskiller sig ikke kun af tilstedeværelsen af pigge, men også af en vis kemisk sammensætning af selve gummiet. Det tan ikke i kulden og knækker ikke. Set fra synspunktet på dets adfærd på vejen letter vinterdækket i høj grad cyklisterens bevægelse. Hun gør et godt stykke arbejde selv med iskørsel. Takket være dette glider selv glat spejlis ikke under hjulene på en sådan cykel.

Billede
Billede

Det er grundlæggende vigtigt at have vinterdæksler, hvis du er involveret i en slags sportsdisciplin og bruger en cykel som sportsudstyr. For eksempel for at deltage i vinterløb i forskellige stilarter kræves ofte piggdæk selv for adgang til konkurrencen. Dette er forståeligt. Høj trafikintensitet, uventet hit i meget glatte områder og kun koncentration om at bevæge sig fremad, udelukker muligheden for at køre forsigtigt og præcist. Naturligvis holder besætningsdækket i denne bevægelsesmetode dig fra at falde mere end en gang.

Specielle vinterdæk vil også være meget nyttige for en nybegynder, der kørte ud om vinteren for første gang. Han er endnu ikke klar til det uventede og har ikke mærket al ustabilitet i cykelens opførsel. Derfor vil det være meget nyttigt at styrke dine færdigheder med en sådan assistent. Dette giver dig en følelse af selvtillid og giver dig mulighed for at køre stabilt uden at blive distraheret af trafikproblemer.

For folk med omfattende rideerfaring er situationen ikke så klar. Vinterdæk er en god tilføjelse til vinterskiløb, men hvis du formår at køre uden det, og du ikke planlægger at deltage i konkurrencer, kan du udelukke dette affaldspost fra dit budget. Forbipasserende på gaden undrer sig ofte over, om vi bruger vinterdæk og er overraskede, når de får svaret, at dette er den mest almindelige gummi. Almindelig gummi har meget mere potentiale end det ser ud til. Hvis du har god køreoplevelse, og bevægelsen foregår hovedsageligt i byen, kan du køre på en gummi hele året rundt og ikke skifte sko. Det vigtigste er at dyrke dygtigheden til at bevæge sig på glatte overflader og være opmærksom. Det eneste punkt, der skal tages i betragtning, er, at gummi forværres ved svær frost. Men sådanne frost er ret sjældne, og skiløb i sådant vejr er allerede ubehageligt.

Konklusionen er indlysende - til simpel brug vil den mest almindelige gummi være helt nok. Vinterdæk er nødvendige for begyndere til at konsolidere deres færdigheder i kørsel i sneen, professionelle atleter til forestillinger, ekstreme skiløbere og erfarne cyklister, der ikke ønsker at tænke på kørestabilitet igen. Derudover skal du vide, at der er en cykelgummi, der er tæt på egenskaber til hele sæsonen. For eksempel klarer de legendariske Nokian Gazzalodi 2, 6”dæk perfekt vinterskiløb selv under de hårdeste forhold. Den kan bruges både om sommeren og vinteren, men den er kun rettet mod ekstreme discipliner. Store bredder forringer i høj grad den frie rulle på cyklen.

Anbefalede: