Trapesformet - Muskel, Som Vi Ikke Ser I Spejlet

Indholdsfortegnelse:

Trapesformet - Muskel, Som Vi Ikke Ser I Spejlet
Trapesformet - Muskel, Som Vi Ikke Ser I Spejlet

Video: Trapesformet - Muskel, Som Vi Ikke Ser I Spejlet

Video: Trapesformet - Muskel, Som Vi Ikke Ser I Spejlet
Video: Bølgepapptak,Trapesformet flis,Takplate av metall,Kina leverandør,China Factory,Produsent 2024, Kan
Anonim

Trapezium er en af de største muskler i menneskekroppen. Det er dog ikke så let at uafhængigt vurdere tilstanden af din trapezius-muskel på grund af dens placering.

Trapezium er en muskel, som vi ikke ser i spejlet
Trapezium er en muskel, som vi ikke ser i spejlet

Trapezius muskel

Trapezius, ofte kaldet trapezius af erfarne bodybuildere, er placeret i øvre del af ryggen. Det er en flad muskel, til hvilken enderne af tre store muskelgrupper reduceres på én gang - de bredeste muskler i ryggen, muskler i nakken og de såkaldte deltoid skuldermuskler. Som et resultat har denne muskel form af et trapezium, takket være hvilket det fik sit navn.

Hovedområdet af denne muskel falder på ryggen, men noget af det strækker sig også til nakken. Derfor kan den dorsale del af trapezius-muskelen kun skelnes med stærk spænding og en særlig kropsholdning, for eksempel arme hævet og spredt fra hinanden. Og den nemmeste måde er at visuelt identificere en udviklet trapezius-muskel præcist ved dens øvre del, der ligger i nakkeområdet: populært kaldes en sådan hals oppustet eller simpelthen kvæg.

De vigtigste bevægelser, hvor trapezius-muskelen er involveret, er forbundet med en ændring i skulderbladernes position. Så den øverste del af muskelen bruges, hvis det er nødvendigt at løfte dem eller hæve hele skulderbæltet, og den nederste del af muskelen bruges til at sænke de samme dele af kroppen. Endelig er den midterste del af muskelen, der ligger i den umiddelbare nærhed af rygsøjlen, involveret i adduktionen af skulderbladene.

Øvelser til trapezformet

På trods af at trapezius-musklen under bevægelse normalt er involveret samtidigt med andre muskelgrupper, er der flere specielle øvelser, der sigter mod at træne denne særlige muskel. Så en af de mest populære øvelser i denne gruppe blandt bodybuildere er de såkaldte skuldertræk, der skiftevis løfter og sænker skulderbæltet, og i det øjeblik er der en ret tung belastning i hænderne på den praktiserende læge. Det er disse øvelser, der betragtes som en af de mest effektive til at pumpe den øvre trapezius muskel.

Som sådan en belastning kan forskellige vægteindstillinger bruges: øvelser udført med en vægtstang, håndvægte eller andre enheder er almindelige. Derudover kan øvelser, der er designet til at udvikle trapezius-musklen, variere indbyrdes og placeringen af denne vægt: For eksempel kan vægtstangen under træningen placeres foran eller bag udøverens krop.

Derudover inkluderer øvelser, der tager sigte på at udvikle trapezium, normalt en række rækker, udført både med frie vægte og i simulatorer. Denne type øvelse aktiverer i højere grad væksten af den midterste del af muskelen, tæt på rygsøjlen. Endelig hjælper det med at trække op og løfte overhead med at udvikle den nedre trapez.

Anbefalede: