For Hvilken Lance Armstrong Blev Frataget Titlen Som Vinder Af "Tour De France"

For Hvilken Lance Armstrong Blev Frataget Titlen Som Vinder Af "Tour De France"
For Hvilken Lance Armstrong Blev Frataget Titlen Som Vinder Af "Tour De France"

Video: For Hvilken Lance Armstrong Blev Frataget Titlen Som Vinder Af "Tour De France"

Video: For Hvilken Lance Armstrong Blev Frataget Titlen Som Vinder Af
Video: Tour de France 2001 - stage 18(TT) - Lance Armstrong destroys the rest 2024, April
Anonim

24. august 2012 var den tristeste dag for alle cykelentusiaster, dommere og cyklister. Denne dag afgav lederen af USAs antidopingkomité (USADA) en erklæring om, at den berømte amerikanske cyklist Lance Armstrong var stoppet med at forsøge at retfærdiggøre hans mistanke om doping. Det anses for, at atleten ved dette erkendte sin skyld, og resultaterne af hans præstationer vil blive annulleret.

For hvilken Lance Armstrong blev frataget titlen som vinder
For hvilken Lance Armstrong blev frataget titlen som vinder

Lance Armstrong er en legendarisk cyklist, der gik på pension i 2011. Han blev vinder af den berømte Cycling Tour de France syv gange, vandt en bronzemedalje ved OL i Sydney og har gentagne gange vundet andre, mindre prestigefyldte internationale konkurrencer. Han planlagde at forlade den store sport tilbage i 2005, men derefter, efter 3 år, vendte han tilbage til den og fortsatte med at deltage i konkurrencer i yderligere tre år.

Denne mand vakte sympati blandt sportsfans, fans og kolleger, ikke kun for hans præstationer på banen, men også for hans karakterstyrke. I 1996 blev han indlagt på hospitalet med en diagnose af "onkologi", sygdommen blev kompliceret af adskillige metastaser. Efter at have kommet sig grundede atleten sit eget velgørenhedsfond, som yder hjælp til kræftpatienter.

Ifølge The Washington Post modtog Armstrong et officielt brev med beskyldninger mod ham i juni 2012. Der var mange punkter i det, som hver især er ret seriøst. Atleten blev anklaget for "blodmanipulation", brug og distribution af ulovlige stoffer, deres distribution og opfordring af andre atleter til at bruge dem. Lance nægtede at erklære sig skyldig og indgav to gange anbringender ved amerikanske domstole. Begge gange blev hans krav afvist.

Derefter meddelte atleten i august, at han var træt af at bekæmpe de beskyldninger, der for nylig havde forfulgt ham. Armstrong kaldte antidopingundersøgelsen en "heksejagt": "Jeg ved, hvem der vandt syv Tour de France-løb, og mine venner ved om det. Ingen kan tage det fra mig."

USADAs svar var øjeblikkeligt. Lederen af agenturet Travis Tygart sagde, at cyklistens erklæring betragtes som en erkendelse af skyld, og derfor vil alle hans sportslige præstationer, fra 1999 til 2005, blive annulleret. Sammen med andre blev Lance Armstrong frataget titlen som vinder af Tour de France. Alle syv sejre i denne konkurrence faldt desværre i den angivne periode.

Anbefalede: