Hvad Bethany Hamilton Er Kendt For

Indholdsfortegnelse:

Hvad Bethany Hamilton Er Kendt For
Hvad Bethany Hamilton Er Kendt For

Video: Hvad Bethany Hamilton Er Kendt For

Video: Hvad Bethany Hamilton Er Kendt For
Video: Bethany Hamilton short documentary by - This Iz My Story 2024, Kan
Anonim

Navnet på den amerikanske atlet Bethany Hamilton blev anerkendt af mennesker over hele verden, selv ikke interesseret i professionel sport. Bethany overlevede en hajbid og vendte tilbage til professionel sport. Dokumentar- og spillefilm blev lavet om livet til en ubrudt pige.

https://www.freeimages.com/browse.phtml?f=download&id=1013659
https://www.freeimages.com/browse.phtml?f=download&id=1013659

Teenager drama

Bethany blev født på Hawaii i 1990. Forældre og to brødre var glade for at surfe, og i en alder af 8 deltog pigen også i konkurrencer. En smuk ung atlet vandt år efter år priser i mere og mere seriøse turneringer.

Da Bethany var 13, red hun en morgen med vennerne på tavlen. Da hun lå med sin venstre hånd i vandet, blev hun angrebet af en tigerhaj. På stranden satte min far på en turné ved hjælp af en surfbrædestrop. Efter at være angrebet af et rovdyr mistede pigen 60% af sit blod, mens hun blev ført til hospitalet. Hun mistede armen helt op til skulderen.

Den professionelle giver ikke op

Tanken om at fortsætte en sportskarriere faldt ikke forældre eller andre op: det handlede om overlevelse. Tre uger senere var Bethany igen på tavlen, og efter halvanden måned begyndte hun at træne seriøst. I surfing uden en hånd var det umuligt at bruge tidligere færdigheder, og atleten måtte lære alt nyt. Der blev udviklet et bræt til hende, hvor det var praktisk at rive med den ene hånd.

På trods af hendes handicap har pigen gentagne gange vundet prestigefyldte konkurrencer. Hun modtog en ESPY-pris for sin vilje til at vinde og hendes tilbagevenden til sporten i 2004, og en dokumentar blev filmet i 2007.

Historien om en ubrudt ånd har inspireret mennesker over hele verden. I 2004 skrev Bethany en selvbiografi om kampen for at vende tilbage til sin yndlingssport. Bethany var ikke det eneste offer for en tigerhaj: lignende tilfælde har fundet sted gennem årene. Pigens historie skiller sig ud for hendes holdning til hendes elskede arbejde. I sport gives der ingen indrømmelser, og du er nødt til at kæmpe med fuldgyldige mennesker på lige fod. Bethany formåede at nå op til kvalifikationskampen til verdensmesterskabet for juniorer, hvor hun blev nummer to i 2009.

Livshistorie i biografen

I 2011 blev pigens historie genskabt i spillefilmen Soul Surfer. Scenen med hajangrebet viste sig som i det virkelige liv. Det amerikanske drama var baseret på Bethanys bog, men filmskaberne interviewede desuden slægtninge for at finde ud af detaljer, som pigen måske havde savnet i sin selvbiografi. I USA var filmens screening $ 44 millioner.

Mærket fra en hajebid forblev på tavlen, som nu opbevares i California Surfing Museum. Der er næppe en person, der er ligeglad med historien om en atlet med en stærk karakter.

Anbefalede: