Ayrton Senna Er Den Bedste Kører I Formel 1-historien

Indholdsfortegnelse:

Ayrton Senna Er Den Bedste Kører I Formel 1-historien
Ayrton Senna Er Den Bedste Kører I Formel 1-historien

Video: Ayrton Senna Er Den Bedste Kører I Formel 1-historien

Video: Ayrton Senna Er Den Bedste Kører I Formel 1-historien
Video: 9 Reasons Why Ayrton Senna Was The Greatest Racing Driver 2024, Kan
Anonim

Ayrton Senna da Silva er en stor Formel 1-driver, der altid stræber efter excellence. Hans karriere blev afbrudt under São Paulo Grand Prix i 1994. På det tidspunkt var han allerede tre gange verdensmester og stræbte efter en fjerde titel.

Ayrton Senna
Ayrton Senna

For mange er Formel 1 forbundet med den store racer Ayrton Senna da Silva, der i løbet af sin karriere formåede at blive mester i Royal Races tre gange. Hvis det ikke var for den frygtelige ulykke, der krævede pilotens liv, ville der helt sikkert være flere titler.

På et tidspunkt sagde Senna selv, at han ikke kunne køre en bil på en vej, der ikke var farlig. Han stræbte altid efter ekspertise. Den brasilianske var klar over, at alle har begrænsninger, men han har dem meget mindre end andre ryttere. Hele verden erkendte dette.

For hvad han gjorde under løbene, modtog Senna kaldenavnet "Guiden". Selvom en rytter startede fra de sidste positioner, kunne han stadig komme i første omgang til sidst uanset vejrforhold og dækslitage.

Carier start

Ayrton Senna blev født i Brasilien, byen São Paulo. Faderen satte sin søn ved roret i karten i en alder af fire år og indså straks, at en rigtig mester i kørsel voksede op. I en alder af 13 er Ayrton allerede deltager i karting-konkurrencer. Han var heldig, at hans forældre havde mulighed for at støtte økonomisk, da denne sport kræver visse investeringer.

I en alder af 18 blev Senna mester i Formel Ford 1600-klassen, og fem år senere formår han at vinde den britiske Formel 3. Som 24-årig debuterer Ayrton i Formel 1. som en del af Towleman-holdet. Naturligvis er et langt ophold i et af de svageste hold i Royal Races ikke inkluderet i fremtidens mesterens planer. Af denne grund, et år senere, flytter han til den mere fremtrædende "Lotus".

Den første sejr kom til ham ved den portugisiske Grand Prix. Føreren startede fra pole position i den hældende regn og var i stand til at vinde med stor margin. Derefter vandt han næsten alle løb, når det regnede.

Rivalisering og partnerskab med Alain Prost

Kørsel ikke på den stærkeste bil, brasilianeren vandt stadig sejre. Samtidig krævede han ikke kun af sig selv, men også af mekanikerne og tvang dem til at forbedre bilen. Men efter et stykke tid gik han stadig under banneret fra det stærkere McLaren-hold, der satte tonen i løbet. Det er her, Alain Prost bliver hans partner, med hvem der altid har været et spændt forhold.

I løbet af sin racerkarriere kæmpede Ayrton Senna flere gange med andre piloter, talte undertiden skarpt om bevidst begåede ulykker. Alt dette antyder, at han altid kun var rettet mod at vinde. Så i hænderne på mesteren led for eksempel Nelson Piquet og Eddie Irvine.

Efterhånden blev han trængt i McLaren-holdet, hvilket førte til hans afgang til Williams-Renault i 1994. Dette intensiverer kun rivaliseringen med Alain Prost, en tidligere partner. Holdet var lige begyndt at få fart og tyede ofte til at teste bilen lige i løbet.

Ulykken, der gjorde Senna til en legende

Året startede dårligt. I begyndelsen af sæsonen dør Roland Ratzenberger i et af løbene, hvilket var et vækkekald. Under kvalificeringen til Grand Prix i San Marino har Senas ven Rubens Barichello en alvorlig ulykke. I selve løbet accelererer den brasilianske stræber efter at bryde igennem, til 310 km / t ved et af hjørnerne, der sker noget med bilen, og den styrter ned i væggen. Dette var de sidste sekunder af den store chauffør.

Efter Ayrton Sennas død blev der truffet hårde foranstaltninger for at sikre sporene så meget som muligt, men den største racer kan ikke returneres. Han blev erstattet af Michael Schumacher, der formåede at dominere Formel 1 i et årti. Men hvis Senna havde overlevet, er det usandsynligt, at Michael ville have haft sejre i et så stort antal. Den store brasilianer har altid været lidt foran sine rivaler.

Anbefalede: