Hvordan Man Vælger En Kvalitetsfodbold

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger En Kvalitetsfodbold
Hvordan Man Vælger En Kvalitetsfodbold

Video: Hvordan Man Vælger En Kvalitetsfodbold

Video: Hvordan Man Vælger En Kvalitetsfodbold
Video: LÆR AT JONGLERE ORDENTLIGT MED EN FODBOLD! 2024, Kan
Anonim

Alt hvad du behøver for at spille fodbold er en bold. Det er meget muligt at undvære specielle porte og desuden markeringer. At lære at vælge en kvalitetsbold er let nok.

Fodbold
Fodbold

Dæk yderlag

Det antages generelt, at ægte læder er bedst egnet til en fodbold. Det er det dog ikke. Læderkuglen holder ikke så længe på grund af læderets evne til at strække sig over tid. Som et resultat kommer fugt og støv ind, hvilket gør spillet meget tungere. Bolden får en noget oval form.

Den bedste belægning anses for at være polyurethan, en erstatning af syntetisk læder. Det er et stærkt og holdbart materiale, der ikke har ulemperne ved naturlæder. Kvaliteten af polyurethan har større indflydelse på omkostningerne ved kuglen. Fodbold til verdensmesterskabet er lavet af polyurethan af højeste kvalitet.

Polyvinylchlorid - en belægning af lavere kvalitet. Det bruges til fremstilling af kugler af medium og lav kvalitet. Det kan tjene ganske lang tid, men det har en ulempe. Når det er vådt, bliver PVC meget glat. Det er ubelejligt at lege med en sådan bold i regnen.

For

Typisk bruges skum og stof til at fremstille den lagdelte foring af en fodbold. Takket være dem bliver bolden blød og elastisk, det er meget lettere for den at kontrollere og give afleveringer. Over tid absorberer puden dog fugt, hvilket gør bolden tung og væsentligt forringer dens aerodynamik. Moderne topfabrikanter opgiver foring i lag til fordel for bomuldsfibre behandlet med polyurethanharpiks. Dette materiale afviser vand og holder bolden blød.

Kamera

Fodboldkamre er lavet af latex og butyl. Professionelle spillere foretrækker latex-kameraer, de er meget lette og giver en korrekt flyvevej. Et mellemstort kuglekammer er lavet af butyl. Det holder luft godt, men er meget tungere end latex i vægt. I et professionelt spil kan overvægt på bolden få dig til at gå glip af. Ventiler til alle kamre er lavet af butyl.

Indretning

Designet af en fodbold spiller en afgørende rolle i dens aerodynamiske egenskaber. Det er designet ved hjælp af specielle fem- og sekskantede paneler (en professionel bold har 32 paneler). Afhængigt af antallet af dem ændres kuglens aerodynamiske egenskaber. Til forskellige behov anvendes et andet antal paneler.

På nogle modeller af bolde kan du se et ikon, der siger IMS. Dette betyder, at de er testet af International Football Association og anbefales til professionelt spil.

Anbefalede: