Copa America 2016: En Oversigt Over Mødet Ecuador-Peru

Konfrontationen mellem de nationale hold i Ecuador og Peru i anden runde af gruppespillet i kvartet B skulle være afgørende for begge hold. Det var disse hold, ifølge prognoserne fra eksperter, der måtte kæmpe om andenpladsen i den gruppe, hvor Brasilien spiller.

Copa America 2016: en oversigt over mødet Ecuador-Peru

Kampen mellem landsholdene i Peru og Ecuador viste sig at være spændende og intens. På trods af at ecuadorianerne havde en statistisk fordel, blev mødet afholdt som en konfrontation mellem fuldstændigt lige hold. Ecuadorianske fodboldspillere var dobbelt så tilbøjelige til at ramme modstandernes mål (18 mod 9), mens kun hvert tredje spark fra hvert hold nåede mållinjen. I besiddelse af bolden var fordelen på Ecuadorianernes side (56% til 44%). Kampens resultat bestemmes dog af tallene på resultattavlen og ikke af statistikker.

Allerede i 5. minut af mødet blev resultatet åbnet af peruanerne. Christian Cueva efterlod ingen chance for den ecuadorianske målmand Alexander Dominguez. I det 13. minut var Edison Flores i stand til at fordoble føringen for landsholdet i Peru. Efter at have indkasseret to mål så det ud til, at det ecuadorianske landshold havde ringe chance for at score mindst nogle point i kampen, men fodbold er ofte uforudsigelig.

Ecuadorianske fodboldspillere i anden halvdel af første halvleg begyndte at handle mere aktivt, hvilket resulterede i et mål fra Enner Valencia seks minutter inden afslutningen af første halvdel af mødet. Efter at have modtaget en aflevering i straffesparksfeltet skød ecuadorianeren nøjagtigt forbi målmanden for Peru-landsholdet og efterlod sidstnævnte ingen chance. Holdene gik til pausen med peruanernes fordel i et mål.

Anden halvdel af mødet begyndte med en lille fordel for ecuadorianerne. Dette skyldtes resultatet på resultattavlen. De angribende spillers initiativ blev belønnet allerede i det 48. minut. Miller Bolaños sammenligner tallene på resultattavlen - 2: 2.

Resten af kampen var holdene ude af stand til at ramme den andens mål, selvom de havde gode chancer for dette. Kampens endelige score 2: 2 ser retfærdig ud. Peruanerne startede mødet godt, og de ecuadorianske spillere var i stand til at vise deres karakter og vende tidevand for konfrontationen.

Ifølge resultaterne af mødet vinder Perus spillere fire point efter to runder, Ecuadorianerne har to point. Dog sidstnævntes chancer for at kvalificere sig fra gruppen ser mere foretrukket ud, da i den sidste kamp i gruppe B vil Ecuadors rivaler være Haitis landshold, og peruanerne spiller med Brasilien.