Bedste Måde At Drikke Protein På

Indholdsfortegnelse:

Bedste Måde At Drikke Protein På
Bedste Måde At Drikke Protein På

Video: Bedste Måde At Drikke Protein På

Video: Bedste Måde At Drikke Protein På
Video: Protein Powder: How to Best Use It For Muscle Growth (4 Things You Need to Know) 2023, Marts
Anonim

Forskellige typer proteiner er de vigtigste komponenter i sportsernæring. De hjælper med at kompensere for manglen på naturligt protein i kosten, og med intens træning hjælper de med at opbygge muskelmasse. Langt størstedelen af proteiner sælges i pulverform. For at få mest muligt ud af dette produkt skal du tage det rigtigt.

Protein har kun fordel, hvis det tages korrekt
Protein har kun fordel, hvis det tages korrekt

Metoder til anvendelse

For mange smager proteiner ubehageligt. Dette kan ske, hvis du har valgt et produkt af ikke særlig høj kvalitet, eller hvis du forbereder det forkert til brug. Der er snesevis af mærker på det moderne sportsnæringsmarked, som hver indeholder proteiner med forskellig smag. Først og fremmest skal du prøve at finde din, og muligvis snart vil du skifte mening om disse produkter.

Den mest almindelige måde at tilberede protein på er shakes. Den endelige smag af produktet afhænger dog af teknologien. Du kan fortynde pulveret med mælk og vand. Som regel er den optimale dosis angivet på pakken, men du kan nemt variere andelene af væske og pulver for at opnå den bedste smag. Pisk grundigt i en mixer eller sportsryster for at forhindre sammenstødning. Væsken skal være kold eller ved stuetemperatur, da et varmt proteinstof mister dets egenskaber.

Det sker ofte, at det er ubehageligt at drikke en protein shake. For at opretholde den krævede mængde protein i kosten kan du tilføje pulver til korn (forkølet), lave specielle desserter på basis heraf (uden sukker og bagværk).

Hvornår og hvor meget

Inden du starter proteinindtag, skal du helt sikkert kontakte din diætist eller din træner. For meget protein er dårligt for nyrerne, mangel på det vil negere din styrketræning. Du skal tage hensyn til kroppens individuelle egenskaber for at beregne din personlige dagpenge.

Det er en stor fejl at drikke protein i stedet for at spise. Selv den mest afbalancerede sportsernæring erstatter aldrig et komplet måltid, hvor makronæringsstoffer (proteiner, fedtstoffer, kulhydrater) er veludvalgte. Dette er grunden til, at en protein shake skal være din snack, for eksempel efter en træning. Som regel indeholder pulveret ikke kun protein, men også kulhydrater, som også er nødvendige for muskelgendannelse. Det er bedst at drikke en cocktail inden for en halv time efter styrketræning. Glem ikke, at du også har brug for en snack i form af en proteinryst på dine hviledage. i denne periode fortsætter musklerne med at komme sig og har brug for genopladning.

Der er forskellige meninger om en enkelt portion protein. Nogle ernæringseksperter er sikre på, at mere end 30 g protein ikke absorberes i et enkelt indtag, andre mener, at denne dosis kan være meget højere. I dette tilfælde skal du lede af princippet: jo mere intenst du træner, jo højere kan dit behov for protein være.

Populær af emne.