Hvad Er CrossFit?

Hvad Er CrossFit?
Hvad Er CrossFit?

Video: Hvad Er CrossFit?

Video: Hvad Er CrossFit?
Video: CrossFit træning hvad er det 2024, Kan
Anonim

CrossFit vinder hurtigt terræn. CrossFit er ofte karakteriseret af medierne som en af de hurtigst voksende sportsbevægelser på planeten. Hvad er CrossFit? Hvad er dens ejendommelighed?

Hvad er CrossFit?
Hvad er CrossFit?

CrossFit er en træning, der fokuserer på at udføre øvelser efter hinanden uden pauser mellem sæt. Som regel bruges grundlæggende multi-joint øvelser i CrossFit, såsom deadlifts og andre deadlifts, squats, snatches, ryk, pull-ups, push-ups. Det vil sige, at sådanne øvelser, når de udføres, involverer et stort antal muskler i arbejdet.

Men øvelser med fri vægt er også mulige uden vægte (pull-ups, spring, push-ups fra gulvet osv.). Også i CrossFit anvendes aerobe øvelser: løb, springtov, svømning, roning, cykling osv. I CrossFit er der ikke en sådan belastning som i bodybuilding, det er en kombination af styrke og aerob. Øvelser fra andre sportsgrene kan også medtages her: let og vægtløftning, kunstnerisk gymnastik.

Absolut alle øvelser udføres med meget høj intensitet og er rettet mod:

- øge kroppens udholdenhed

- udførelsen af åndedræts- og hjerte-kar-systemerne

- magt magt;

- fleksibilitet

- koordinering

- fart;

- hurtig tilpasning til skiftende belastning

- nøjagtighed.

Da hjertefrekvensen stiger hurtigt under CrossFit, bidrager sådanne træningsprogrammer til vægttab. Hele pointen er netop i fravær af intervaller mellem tilgange, i fravær af hvile. Kroppen skal tilpasse sig fra en type last for straks at skifte til en anden.

CrossFit-programmer har både deres ulemper og betydelige fordele. Crossfit-klasser er meget gode for dem, der ønsker at træne kropsudholdenhed og tabe sig. Men de er ikke velegnede til alle, da et meget hurtigt tempo i træningen kan føre til helbredsproblemer, gælder dette for utrænede mennesker. Derfor bør du helt sikkert konsultere en erfaren træner, før du vælger et CrossFit-program.

Anbefalede: