Sådan Udvikler Du Udholdenhed Korrekt

Sådan Udvikler Du Udholdenhed Korrekt
Sådan Udvikler Du Udholdenhed Korrekt

Video: Sådan Udvikler Du Udholdenhed Korrekt

Video: Sådan Udvikler Du Udholdenhed Korrekt
Video: BEMÆRK❗ SÅDAN TILBEREDES KHASHLAMA OG SHASHLIK Velsmagende! Opskrifter fra Murat. 2024, Kan
Anonim

Fysisk udholdenhed er kroppens evne til at modstå langvarig fysisk aktivitet uden et signifikant fald i ydeevne og træthed. Træning er afgørende for at udvikle udholdenhed.

Sådan udvikler du udholdenhed korrekt
Sådan udvikler du udholdenhed korrekt

Regelmæssig jogging bidrager til udviklingen af udholdenhed. Du skal løbe mindst tre gange om ugen, og varigheden af en træning skal være mindst 20-30 minutter. Over tid bør varigheden af løbetræning helst øges til 60 minutter.

For at løbe komfortabelt skal du få det rigtige sportsbeklædning og fodtøj. Trænere skal have en fast sål, og tøjet skal være lavet af åndbare og lette stoffer.

Overvinde afstanden skal du kontrollere din vejrtrækning og kørehastighed. For at blive mindre træt skal du trække vejret jævnt og løbe i konstant hastighed og tage dig tid. Især under de første træningsprogrammer bør du under ingen omstændigheder udmætte din krop med øget fysisk anstrengelse og prøve at løbe hurtigt. Det er vigtigt at forstå, at hvis målet med træning ikke kører i hastighed, men udviklingen af udholdenhed, vil skynderi ikke hjælpe med at opnå det ønskede resultat.

For dem, der bliver trætte af at løbe meget hurtigt, anbefales det at løbe først. I modsætning til løb, hvor der er øget belastning på fødderne, når belastningen halveres, belastes benene. Under løbetur trænes ikke kun benene, men også skulderbæltets muskler såvel som rygmusklerne.

Når du træner race-gang, skal to regler overholdes:

1. Benet, der tager et skridt fremad, er fuldt udstrakt.

2. En af fødderne skal altid være i kontakt med jorden. Det vil sige, at når det ene ben løftes fra jorden, skal det andet træde på jorden (dette sker ikke, når man løber, mens atleten har en såkaldt "flight" -fase, som varer en brøkdel af et sekund). Derfor bør rask gang ikke blive til langsom jogging.

Vintersport tempererer også kroppen perfekt og udvikler fysisk udholdenhed, især langrend og hurtigskøjteløb. Langrend belaster en masse muskler og hjælper i kampen mod overvægt. Ridning 2-3 gange om ugen styrker dine ben og skuldermuskler og gør din krop mere modstandsdygtig.

Når du træner udholdenhed, skal du ikke glemme regelmæssige hjemmetræning. Morgenøvelser, som inkluderer øvelser som squats og push-ups, er gode til at toning kroppen.

Skøjteløb udvikler ikke kun udholdenhed, men træner også det vestibulære apparat. Regelmæssig skøjteløb er et godt alternativ til træning.

Om sommeren er svømning meget gavnligt for at udvikle udholdenhed. Svømning træner åndedrætssystemet meget mere effektivt end at løbe. Derudover fremmer vandbehandlinger hærdning og styrker immunforsvaret. For at opnå den ønskede effekt skal du dog svømme regelmæssigt (2-3 gange om ugen). Og for at øge udholdenheden skal du overvinde 300-400 meter i en træning. Selvfølgelig bør langdistance svømning ikke udføres fra de første træningsprogrammer. Afstanden bør øges gradvist fra 50-100 meter.

Anbefalede: