Tai Chi: Motion For Sindet

Indholdsfortegnelse:

Tai Chi: Motion For Sindet
Tai Chi: Motion For Sindet

Video: Tai Chi: Motion For Sindet

Video: Tai Chi: Motion For Sindet
Video: Tai Chi 24 Form Slow Motion with Instructions 2024, Kan
Anonim

Tai chi er en kinesisk sundhedsforbedrende gymnastik, der bliver mere og mere populært hvert år. På trods af at det er baseret på kampteknik, er tai chi rettet mod træning af ro, afslapning og fleksibilitet. Det hjælper med at etablere kontakt med kroppen, styre din energi, forbedre mental og fysisk sundhed.

Tai chi: motion for sindet
Tai chi: motion for sindet

Tai Chi Chuan historie

Tai chi chuan er det fulde navn på denne kunst. Teknikken opstod i Kina for mange århundreder siden. Oprindeligt var dette navnet på en form for kampkunst, der brugte en persons indre ressourcer. Ifølge legenden blev en taoistisk munk, der så kampen mellem en kran og en slange, dens grundlægger. Herfra kom de glatte og samtidig præcise bevægelser, der er karakteristiske for tai chi.

Indtil det 20. århundrede blev kunsten til tai chi overført udelukkende inden for familien.

Tai chi - harmoniens vej

I dag har tai chi-teknikken ændret sig noget og begyndte at ligne en harmonisk kombination af kampsport og gymnastik. Hendes mål er at opnå harmoni i alt: bevægelse, udtryk for følelser, kommunikation og selvfølgelig fysisk sundhed. Tai chi lærer først og fremmest at opnå balance. Først - i det fysiske plan, når den studerende lærer at koordinere alle sine bevægelser og samtidig trække vejret korrekt. Og så - i sjælen, fordi fysisk balance hjælper med at opnå indre harmoni.

Det er ikke for ingenting, at traditionel yin og yang er symboler på tai chi.

Tai Chi gymnastik er baseret på blidhed, som kineserne hævder er i stand til at generere brutal styrke, når det er nødvendigt. Muskelstyrke opnås gennem korrekt belastningsfordeling, afslapning og stressaflastning.

Fordelene ved tai chi

Tai chi hjælper med at rydde nervesystemet, så det anbefales til dem, der lider af depression eller er under stress. Særlige øvelser gør kroppen mere fleksibel og stærk, styrker leddene og hjælper med at forhindre osteoporose og knoglebrud. Teknikken har en gavnlig virkning på det kardiovaskulære systems arbejde, hjælper med at normalisere blodtrykket og styrker effektivt immunforsvaret. Derudover hjælper tai chi med at forkorte rehabiliteringsperioden betydeligt efter forskellige skader og sygdomme.

Der er praktisk talt ingen kontraindikationer for at øve tai chi, da denne kinesiske gymnastik giver dig mulighed for at undgå overspænding. På trods af tilsyneladende lette bevægelser, der er karakteristiske for tai chi, får det alle musklerne til at fungere og fordeler belastningen på dem korrekt. Derfor bliver kroppen efter træning mere tonet og stærk. Og glatte dansebevægelser hjælper med at tabe op til 300 kcal i en lektion. Og på samme tid bør tai chi ikke forveksles med fitness, fordi kinesisk gymnastik er rettet mod helbredelse og harmoni og ikke mod at tabe sig.

Anbefalede: