FIFA Verdensmesterskab: Hvordan Landsholdene I Nigeria Og Bosnien-Hercegovina Spillede

Den 21. juni var Cuiaba vært for den afgørende kamp for holdene i Nigeria og Bosnien-Hercegovina i anden runde af FIFA verdensmesterskabet i Brasilien. Begge hold i de første kampe viste ikke det bedste resultat: Nigeria gjorde uafgjort, og Bosnien tabte. Derfor var spillet i Cuiaba afgørende for dem med hensyn til kampen for at nå den næste fase af turneringen.

2014 FIFA World Cup: hvordan landsholdene i Nigeria og Bosnien-Hercegovina spillede

Nigerianerne og bosnierne havde mulighed for efter at have vundet kampen indbyrdes at score de første tre point i turneringen, hvilket ville have bevaret deres håb om at nå den næste fase af verdensmesterskabet. Spillet startede ikke i det hurtigste tempo. Det skal bemærkes, at byen Cuiaba er den hotteste af alle byer, der er vært for verdensmesterskabskampe i Brasilien. Det er dog højst sandsynligt ikke varmen, der påvirkede manglen på et svimlende tempo. Spillet var meget vigtigt, så holdene forsøgte at spille med et øje for deres eget mål og eliminere fejl.

På 20 minutter af mødet scorer bosnierne et mål. Dzeko, efter at have modtaget en vidunderlig aflevering fra dybdeskarpheden, brød ind i feltet og ramte målet. Linjedommeren løftede imidlertid flaget og opfordrede til en offside position. Gentagelsen viste tydeligt, at dommeren fra New Zealand tog groft fejl. Faktisk tog han et rent mål fra bosnierne.

Bosniens fans håbede, at retfærdighed ville sejre i spillet. Dette skete imidlertid ikke. I det 29. minut ramte Peter Odemwingie porten efter en aflevering til Eminika. Sidstnævnte ramte venstre flanke i det bosniske forsvar og gav en aflevering til Peter, som sendte bolden mellem benene på den bosniske målmand. Første halvdel sluttede med en minimal fordel for afrikanerne.

Efter pausen forsøgte Bosniens spillere at famle sig frem til nigerianernes port. Imidlertid lykkedes det ikke europæerne at angribe handlinger. Spillerne i Nigeria var i stand til at skabe en farlig scoringschance midt i anden halvleg. Bosnien blev reddet af målmanden, desuden to gange. Først afbøjede Begovic et farligt slag, og derefter, i fortsættelsen af afrikanernes angreb, annullerede udgangen til målet for den Nigeria-angriber.

Europæerne gik glip af den mest realistiske chance for at vinde tilbage i kampens sidste sekunder. I det sidste angreb fik Edin Dzeko muligheden fra den mest fordelagtige situation til at bryde igennem på mål fra midtgangen i Nigeria. Afrikanerne blev imidlertid reddet af målmanden og derefter af målstangen.

Den endelige score på 1 - 0 til fordel for Nigeria sender bosnierne til at pakke deres tasker, og afrikanerne har en god chance for at gøre det ud af gruppe F.