Hvordan Man Lærer At Danse Irsk Dans

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Lærer At Danse Irsk Dans
Hvordan Man Lærer At Danse Irsk Dans

Video: Hvordan Man Lærer At Danse Irsk Dans

Video: Hvordan Man Lærer At Danse Irsk Dans
Video: How to Do a Beginner Routine | Irish Step Dancing 2024, Kan
Anonim

De irske dansers brændende rytmer har vundet millioner af fans over hele verden. Der er mange dansestudier, der underviser i denne kunst, men det er ganske praktisk at lære irsk dans på egen hånd.

Irsk dans
Irsk dans

Hvor skal jeg begynde

Selvom du planlægger at danse irske gruppedanse som kaley og indstille danse, der kræver partnere, kan du begynde at lære de grundlæggende trin og hoppe derhjemme. Foreløbig forberedelse giver dig mulighed for straks at komme ind i en avanceret gruppe, hvilket sparer penge og tid. Tøj til træning bør ikke hindre bevægelse, lad det være elastisk shorts eller en kort nederdel.

Sko til udførelse af irske danser er af to typer: hårde med hæle og tæer og bløde tøfler til at hoppe. Til indledende træning kræves lette sko, gymnastiksko eller bløde mokkasiner.

Væsentlige elementer

Et særpræg ved irske danser er sidetrin og spring udført i et hurtigt tempo. Før du begynder en lektion, skal du gøre en lille opvarmning og strækning for at varme dine muskler op og undgå irriterende skader.

Overkroppen under dans er praktisk talt ubevægelig, armene er presset tæt mod kroppen, men det betyder slet ikke, at skulderbæltets muskler ikke fungerer. I løbet af lektionen er det nødvendigt at opretholde en perfekt flad kropsholdning og en tonet mave.

Træd din højre fod bredt diagonalt til venstre og overfør din kropsvægt til den, venstre ben er placeret bag højre på tåen. Gentag bevægelsen i den anden retning, se din kropsholdning. Udfør 10-12 bevægelser i hver retning. Når teknikken er udarbejdet til automatisering, kan du tilføje et spring.

Sidetrinstrin: Stå op, på tæerne, tag tre trin til højre, bring din venstre fod til højre og derefter tre trin til venstre med din højre fod. Udfør øvelsen, bevæg dig i forskellige retninger og tæl rytmen.

En af de grundlæggende bevægelser i irske danse gentager nøjagtigt elementet fra den russiske dans "æble", bøjer dit knæ, tager et skridt tilbage, lægger dit ben bagved så tæt på det understøttende som muligt. Hvis den fysiske form tillader, at øvelsen udføres med et spring. Gentag 10-12 gange.

At lære at flyve eller hoppe op

Irsk dans er præget af høje spring, kunstneren ser ud til at skyde sin krop op. Første gang du ikke skal prøve at hoppe så højt som muligt, skal du først lære at skubbe korrekt og holde kroppen lige med hænderne presset, øjnene ser lige ud.

Sæt dine fødder i den tredje position, huk lidt, skub kraftigt af med begge ben og spring. I et spring skal du bytte lige, udvidede ben steder. Land på "bløde" knæ for at dæmpe stød og straks stå tilbage på lige, anspændte ben. Gentag øvelsen 16-18 gange. Professionelle udfører spring på halve fingre, dette skaber effekten af flyvning, men i første omgang skal du ikke risikere så meget.

Udholdenhed og arbejde

Efter at have mestret de grundlæggende bevægelser i irsk dans og øget fysisk udholdenhedstræning kan du gå på udkig efter et studie med professionelle lærere eller fortsætte med at øve alene ved at downloade video-tutorials. Glatte danse kan ske af sig selv, og en speciel trinrytme som i irske danse kan kun udvikles med regelmæssig træning og konstant træning.

Anbefalede: