Hvad Er De Cubanske Danser

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er De Cubanske Danser
Hvad Er De Cubanske Danser

Video: Hvad Er De Cubanske Danser

Video: Hvad Er De Cubanske Danser
Video: Cuba Dancers 2024, April
Anonim

Cubanske folkedansstraditioner har dannet grundlaget for en stor og populær kategori af moderne latinsk dansekoreografi. Klare rytmer, flammende musik, levende følelser - alt dette forener cha-cha-cha, salsa, mambo, tango og mange andre latinamerikanske motiver.

Rumba
Rumba

Cuba er en ø med frihed, varm sol og lidenskabelig temperament! Det var kun her, brandende og rytmiske danser, kendt under det generelle navn "Latino", kunne dukke op.

I disse danse kan man tydeligt spore blandingen af de kulturelle traditioner fra folkene på forskellige kontinenter. Den rytmiske rytme fra afrikanske trommer suppleres med guitarens melodiske lyd. Der er født musik, der begejstrer blod og får dig til at danse. Dans på Cuba er velkendte for alle:

- cha-cha-cha - uforlignelig og populær

- danson - en rytme med en særlig karisma

- salsa - kærlighedsdans

- søvn - brændende og forstyrrende

- rumba - fantastisk og fantastisk

- mambo - der erobrede hele verden

- tango - en dans, der er blevet en klassiker

Selv rytmerne i den varme brasilianske karneval er af cubansk oprindelse.

Historien om udseendet af rytmer

Rødderne til de brændende cubanske rytmer findes i Afrika. Dens oprindelige indbyggere, bragt af slaver til Europa og Nordamerika, forblev trofaste deres kultur i et fremmed land, bevarede traditioner og overførte dem til fremtidige generationer.

Latinamerikansk musik og cubansk folkedans har religiøse overtoner i deres kerne, og trommesætningen var beregnet til at behage de afrikanske guder. Den dag i dag er der hemmelige samfund på øen, der bevarer og omhyggeligt transmitterer hundredvis af trommeslag, der blev brugt i religiøse ritualer.

I det 19. århundrede kom det amerikanske militær til Cuba, som var meget gennemsyret af kulturen i nationale rytmer og introducerede hele Amerika for dem. Forbud i USA bidrog også til spredning af rytmiske bevægelser til musik i "latinsk" stil - amerikanerne kom til Cuba i flok, hvor alkohol var til salg. Amerikanske radiostationer begyndte snart at sende cubansk musik. Og snart lærte hele verden og blev forelsket i danserytmerne.

Varianter af "Latino" stil

Det er svært at sige, hvilken dans der er en folkemusik-cubaner. Alle latinamerikanske stilarter flettet sammen, supplerede hinanden og gav anledning til nye dansebevægelser. På trods af dette er det dog sædvanligt at overveje cubansk: merengue, samba, tumba, mamba, cumbia, bolero, rumba, Cha-Cha-Cha, salsa, tango og bachato. Cuba's dans er varieret, men forenet af sensualitet, lidenskab og klar rytme.

I det 20. århundrede trådte latinamerikanske rytmer ind i programmet for danseturneringer og konkurrencer. Det betragtes som prestigefyldt for deltagerne at tage priser i disse konkurrencer, der viser deres mestring af en rigtig danser i følelser og brændende bevægelser.

Anbefalede: