Dart Regler

Indholdsfortegnelse:

Dart Regler
Dart Regler

Video: Dart Regler

Video: Dart Regler
Video: Dart || Функции (анонимные, стрелочные, генераторные функции, замыкания, рекурсия) 2024, April
Anonim

For folk, der ønsker at tage deres fritid med en interessant og spændende hobby, er der mange forskellige spil, der ikke kræver specielle fysiske data - for eksempel poker, billard, bowling. Hvis du er vant til at slå tyreens øje, er det tid til at gøre dig bekendt med reglerne i et andet spændende spil - dart.

Dart regler
Dart regler

Dart: en oprindelseshistorie

Det menes, at forfader til dart var de gamle spil forbundet med at kaste spyd. Senere kom nogen på ideen om at forkorte spydet, og resultatet blev en velkendt pil.

Ordet "dart" blev først nævnt i ordbogen i 1530. Der er dog ingen data om, hvad den blev brugt til. Mest sandsynligt var han et middel til forsvar.

De første pile var lavet af træ, havde ikke en længde på over fire inches, havde en fjerkræk fjerdragt og en nål i den modsatte ende.

Der er tidlige attende århundrede franske plakater, der viser to keruber, der kaster pile mod et mål. Heraf følger, at dart er mindst to hundrede år gamle.

Dart: spilleregler

Reglerne for dartspil er specifikke med hensyn til målstørrelse, dart og scoring.

På det professionelle niveau skal spillerne vælge dart, der ikke overstiger halvtreds gram i vægt. For hobbyister kan du købe tungere pile til en start.

Målet må ikke overstige femogfyrre centimeter i diameter. Det er opdelt i tyve sektorer, der bestemmer antallet af punkter, der er slået ud. Den midterste del af målet kaldes bull's-eye, og ved at ramme det får spilleren halvtreds point. Det næste område, der traditionelt er malet grønt, er 25 point.

Der er også områder med "fordobling" og "tredobling", dette er henholdsvis en indre og ydre smal ring (de er malet i rødgrønne farver). En pil, der ikke dvæler ved målet, scorer ikke point for spilleren, såvel som en pil, der rammer den ydre smalle ring.

Normalt kaster hver spiller tre pile efter sin tur, så er det modstanderens tur. Det maksimale antal point i et træk er hundrede og firs (tre hits i tredoblingsringen i den tyvende sektor). Dobbeltringen kaldes undertiden dobbelt og diskant kaldes diskant.

Dart spil muligheder

Der er flere muligheder for, hvordan man spiller dart, så de, der kan lide at ramme bull-eye, har masser at vælge imellem.

301/501 - I denne variant af spillet i henhold til reglerne starter scoringen på tre hundrede og et point. De point, som spillerne modtager, trækkes derefter. Spillet slutter med nulstilling af scoren, mens det sidste kast skal rammes af et "dobbelt" eller "tyrefægter".

Runde - i denne version skal du skiftevis komme ind i sektorer fra første til tyvende og derefter ind i "fordobling" og "diskant" i den tyvende sektor og afslutte spillet med et hit i "tyrens øje". Hvis en spiller rammer på hinanden følgende sektorer med tre kast, fortsætter han spillet med yderligere tre dart. Vinderen er kasteren, der først rammer tyren.

Tusind - kastere efter reglerne starter med nul point, hver gør tre forsøg på at ramme bull's-eye eller green area (dvs. halvtreds eller femogtyve point). Andre sektorer tæller ikke med. Den første spiller, der scorer tusind point, betragtes som vinderen.

Der er andre variationer af dart - alt hvad du skal gøre er at købe et spil, hænge det på væggen og vælge en mere interessant mulighed for at starte en konkurrence med dine venner.

Anbefalede: