Hvad Er "anden Vind"

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er "anden Vind"
Hvad Er "anden Vind"

Video: Hvad Er "anden Vind"

Video: Hvad Er
Video: Ekstreme gulv er lava! Senior squad scout versus junior! hvad kom skræmmende 3d-lærer med? 2024, April
Anonim

Udtrykket "anden vind" bruges oftest i sportens verden. Men i de sidste tyve år er det i stigende grad blevet hørt i sager, der vedrører andre områder af livet.

Løb andet åndedrag
Løb andet åndedrag

"Anden vind" er et uvidenskabeligt udtryk, men ganske almindeligt. Hvert menneske stod helt sikkert flere gange i sit liv i situationer, hvor en "anden vind" blev åbnet. Oftest er det forbundet med atleter eller vanskelige situationer.

Sport

Når en atlet løber langt, på et tidspunkt kommer træthed til ham. Hjertet begynder at arbejde med en hurtigere hastighed, lungerne har ikke tid til at behandle den indkommende luft. På et tidspunkt vil jeg endda stoppe. Hvis begyndere kan stoppe, løber den professionelle videre for at komme igennem det døde center.

Det er efter at have passeret det "døde center", at hjertet begynder at arbejde igen i normal tilstand, og lungerne klare deres arbejde. Denne tilstand kaldes "anden vind".

Også en "anden vind" kan f.eks. Dukke op i en fodboldspiller under en kamp. Det sker ofte, at en spiller, lige i løbet af kampen, ikke fuldt ud kan kæmpe om bolden, accelere. Det ser ud til ham, at perioden med fuldstændig udmattelse af kroppen er kommet. Efter et par minutter vises der imidlertid pludselig kræfter, der hjælper med at køre hele kampen til slutningen uden at stoppe.

Evnen til at arbejde på den "anden vind" værdsættes i et sportsmiljø. Dette giver dig mulighed for at opnå gode resultater, vinde, sætte poster.

Overraskende nok var dette udtryk for to årtier rent sportsligt, men nu er det begyndt at blive brugt i forskellige sammenhænge.

Mental aktivitet

Ofte opstår bedøvelse under løsningen af et bestemt problem. Hjernen kan ikke springe ind i problemet, idet den bliver distraheret af verden omkring det, mærkes svaghed og apati. Så pludselig begynder tanken at arbejde hurtigt, som om den får en ekstra impuls.

"Anden vind" åbnes ofte hos skolebørn under udførelsen af kontrolarbejde eller lektier.

Livsproces

Det sker ofte, at en person falder i en tilstand af apati af subjektive eller objektive grunde. Dette kan vare i dage eller måneder. Det ser ud til, at verden rundt er kollapset, og der er ikke noget håb om at ændre noget.

Derefter udvikler situationen sig uventet på en sådan måde, at personen vender tilbage til det normale liv, som om han modtager en impuls udefra. Dette er manifestationen af den "anden vind".

Skabelse

For nogle manifesteres den "anden vind" i kreativitet. For eksempel, når du skriver et billede eller komponerer en sang, kan der komme et tidspunkt, hvor kreative ideer er opbrugt. Det ser ud til, at det er umuligt at fortsætte arbejdet med arbejdet. Efter et stykke tid kommer inspiration, som en "anden vind" under løb, og skabelsen får en færdig form.

"Anden vind" i enhver sfære vises efter at have passeret det "døde centrum". Hvis processen præsenteres allegorisk, så kommer den "anden vind" til dem, der har vist udholdenhed og tålmodighed i form af en belønning.

Anbefalede: