Sådan Repareres En Cykel Bagskifter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Repareres En Cykel Bagskifter
Sådan Repareres En Cykel Bagskifter

Video: Sådan Repareres En Cykel Bagskifter

Video: Sådan Repareres En Cykel Bagskifter
Video: Justering af bagskifter 2024, Kan
Anonim

Bagskifteren på en cykel er en af hovedkomponenterne, hvor den bekvemme funktion af brugen af hele cyklen afhænger af den korrekte betjening. Hvis kontakten mislykkes, springer gearene konstant under bevægelsen, og dette kan endda føre til et fald. Derfor skal cykelens bagskifter være indstillet korrekt og fungere fuldt ud.

Sådan repareres en cykel bagskifter
Sådan repareres en cykel bagskifter

Nødvendig

  • - Et sæt sekskantnøgler
  • - Skruenøgle eller nøgleben
  • - Tænger;
  • - Nyt kabel til kontakten (hvis det gamle er forfaldet);
  • - Grafitfedt
  • - Nippers;
  • - stjerneskruetrækker
  • - Rag til rengøring af dele og hænder.

Instruktioner

Trin 1

Tør bagskifteren ned, og fjern snavs. Hvis græs eller kviste er klemt ind i kontakten, skal du sørge for at fjerne dem, inden du starter reparationer.

Trin 2

Vend cyklen og placer den på styret og sadlen, så du kan træde frit.

Trin 3

Fjern unbrakoskruen eller hætteskruen, der holder kablet nede. Det er meget let at genkende det, da kablet passer nøjagtigt der, og dette er et punkt for hele kontakten.

Trin 4

Tag det frigjorte kabel i din hånd, undersøge det omhyggeligt. Hvis kablet er intakt, er det ikke blevet beskadiget, det løser sig ikke, alle fibre er i orden, og der er kun et lille mærke på kablet, så gå til trin 5. Hvis kablet er beskadiget, skal det være erstattet med en ny.

Trin 5

Hold i kablet med dine hænder, skift håndtaget på styret, og se om kablet bevæger sig med hvert klik. Hvis der ikke er fald eller kiler i kablet, skal du fortsætte til næste trin. Hvis kablet sidder fast et eller andet sted, skal du fjerne kappen fra det og smøre det med grafitfedt.

Trin 6

Sæt trøjen på plads igen. Læg kablet til side. Gå til kontakten. Der er en L- og H-skrue på kontakten (de er underskrevet på de fleste modeller).

Trin 7

Vi drejer cykelpedalerne. Da kablet ikke er låst, skal kæden bevæge sig til slutpositionen. Hvis dette ikke sker, skal du dreje skruen L med en skruetrækker (i begge retninger ser vi på situationen), indtil kæden ligger trygt på den ekstreme stjerne. Ingen afvigelser tilladt!

Trin 8

Først efter at trin 7 er udført korrekt, fortsætter vi med at stramme kablet. Kablet hviler mod et specielt tryklag på kroppen (såkaldt finjustering). Inden kablet sættes i igen, skal tryklejet strammes næsten helt, så 2-3 omdrejninger er fri.

Trin 9

Vi sætter kablet i dets position. Træk den frie ende ved hjælp af en tang, stram kablet og fastgør det med en møtrik eller sekskantbolt. Alt er næsten klar. Det er fortsat at justere H.

Trin 10

Vi skifter gearet til det sidste, største bageste tandhjul. Ideelt set skal kæden skifte frit og forblive på denne stjerne. Hvis der opstår klik, eller hvis kæden ikke ligger på stjernen, er det nødvendigt at dreje skruen H til venstre og højre med en skruetrækker for at finde den optimale position. Hvis du indstiller positionen forkert, aktiveres det sidste gear ikke eller omvendt - kæden falder mellem kassetten og navflangen.

Trin 11

Der er også en anden bolt på kontakten, som sandsynligvis ikke kræves. Det bestemmer kontaktens længdeposition. Det er let at finde, da det er placeret tæt på kontaktaksen og hviler mod hanen. Denne bolt skal kun drejes, hvis kæden glider under belastning under kørsel.

Trin 12

Opgaven er afsluttet, din switch er konfigureret. Det er faktisk meget simpelt, så vær ikke bange for at reparere kontakten selv.

Anbefalede: