Sådan Installeres En Bagskifter På En Cykel

Indholdsfortegnelse:

Sådan Installeres En Bagskifter På En Cykel
Sådan Installeres En Bagskifter På En Cykel

Video: Sådan Installeres En Bagskifter På En Cykel

Video: Sådan Installeres En Bagskifter På En Cykel
Video: Justering af bagskifter 2023, September
Anonim

Moderne multi-speed cykler har sofistikerede gearskiftere med et stort antal gear, så du kan køre med den mindst mulige indsats under alle vejforhold. Avancerede cykelmodeller har fra 16 til 30 hastigheder, hvoraf 2-3 er på kørehjulet og 7-10 er på det kørte tandhjul.

Sådan installeres en bagskifter på en cykel
Sådan installeres en bagskifter på en cykel

Er det nødvendigt

  • - et sæt sekskantnøgler
  • - et sæt åbne skruenøgler eller topnøgler
  • - flad skruetrækker og stjerneskruetrækker

Instruktioner

Trin 1

For at fjerne den gamle bagskifter skal du løsne kabelbolten og fjerne kablet. Skru derefter skifterullerne ud, eller fjern kæden fra cyklen. Efter at have løsnet skruen til fastgørelse af selve kontakten, skal du fjerne den.

Trin 2

For at installere bagskifteren skal du skrue den fast til monteringspunktet. Træk kontakten tilbage, når fastspændingsskruen strammes for at undgå at beskadige den øverste rulle i forhold til kassettskruen. Skru derefter justeringsknapperne på afbryderen og på skifteren, indtil de stopper og skru nøjagtigt 1 omgang ud. Stram drevkablet, læg det i rillen, og fastgør det med monteringsbolten.

Trin 3

Efter montering af bagskifteren skal den justeres. Justeringen foretages med fastgørelsesbolten til kontrolkablet, justeringsskruen til kontrolkablets spænding, skruerne til høj og lav geargrænse, den øverste justeringsskrue for rulleposition i forhold til kædehjulene. Kontrolkablets spænding kan justeres ved hjælp af en knast på skifteren. Nogle skiftere har muligvis ikke alle justeringer, og Simano-skiftere er derudover udstyret med en justeringsskrue til fjederspænding med parallelogram.

Trin 4

Løsn kontrolkablet med justeringsskruen eller knasten på skifteren inden justering. Placer kæden på det mindste tandhjul. Drej den øverste gearstopskrue, indstil rammen med rullerne, så rullernes plan nøjagtigt falder sammen med planet for det lille tandhjul. Anbring derefter kæden på det største tandhjul. Ligeledes opnås en nøjagtig justering af planerne på det store kædehjul og ruller ved at dreje på stopskruen for lavt gear.

Trin 5

Placer kæden på det mindste tandhjul foran og det største bagpå. Drej skruen til justering af valsernes position, og sørg for, at valsen ikke rører ved tænderne på det store kædehjul, når du træder baglæns, og at der er en afstand på 3-5 mm imellem dem. Prøv at skifte gear ved at træde på din cykel med din hånd. Hvis kæden er vanskelig at flytte fra store til små kædehjul, skal du løsne kontrolkablet med justeringsstiften. Når du har fået en skarp skifter, skal du prøve power shift ved at cykle. Foretag om nødvendigt yderligere justeringer.

Trin 6

Hvis justeringen mislykkes, skal du kontrollere kontrolkablets bevægelsesfrihed. Hvis den sidder fast, skal du rengøre og smøre den. Hvis den har brudte ledninger, skal du udskifte den. Kontroller justeringen af kædestrammerplanet og tandhjulets plan. Hvis de ikke stemmer overens, skal du rette monteringsbeslaget til hastighedskontakten. Sørg for, at der ikke er noget spil i rullerne. Tilbageslag i enden af kædestrammerrammen i tværretningen må ikke overstige 3-4 mm.

Anbefalede: