Hvilken Fysisk Aktivitet Er Tilladt På Kritiske Dage?

Hvilken Fysisk Aktivitet Er Tilladt På Kritiske Dage?
Hvilken Fysisk Aktivitet Er Tilladt På Kritiske Dage?

Video: Hvilken Fysisk Aktivitet Er Tilladt På Kritiske Dage?

Video: Hvilken Fysisk Aktivitet Er Tilladt På Kritiske Dage?
Video: Сегодня 8 ноября нарисуйте денежную цифру на руке, через один день ждите прибыль 2024, Kan
Anonim

Kritiske dage er en særlig test for den kvindelige krop. I løbet af denne tid har kvinder en tendens til at opleve svaghed og utilpashed. Men for dem, der er vant til en aktiv livsstil, bør menstruation ikke være en grund til at opgive sport. Det er kun vigtigt at dosere belastningen korrekt.

Hvilken fysisk aktivitet er tilladt på kritiske dage?
Hvilken fysisk aktivitet er tilladt på kritiske dage?

En kvindes hovedopgave er moderskab, så en sund kvindelig krop forbereder sig til denne begivenhed hver måned. Ægget, klar til at danne et foster, modnes i æggestokken, livmoderen er foret med slimhinder. Hvis graviditet ikke forekommer, fjernes det døde æg med blod. For at hjælpe blodet med at strømme ud af kroppen begynder livmoderen at trække sig sammen, hvilket resulterer i smertefulde kramper. Derfor, som enhver anden organskade, ledsages menstruation af ubehagelige symptomer som smerte, svaghed og generel utilpashed. Migræne opstår ofte, feber og muskelsmerter kan forekomme. I denne periode falder en kvindes immunitet, hvilket gør hende forsvarsløs mod forskellige infektioner. Fysisk aktivitet på kritiske dage afhænger helt af kvindens velbefindende. Hvis blødningen er kraftig, er der kvalme, svaghed, svær smerte, så sengeleje skal overholdes. Hvis kvindens tilstand tillader det, kan du gå i sport, men du skal dosere belastningen korrekt, fordi ellers kan menstruationens varighed øges betydeligt, hvilket kan provokere endometriose.

Hvis du er vant til at lave aerob fitness, f.eks. Danse, forme, jogge, skal du reducere belastningen med en tredjedel. Menstruationer reducerer udholdenhed betydeligt og bidrager til øget træthed. Drik så meget væske som muligt under træning for at genopbygge den mængde vand, der går tabt i blodet. Fjern belastninger med høj intensitet, tunge løft, ruller og spring. Udfør alle bevægelser roligt og glat, brug mere tid på at strække. Tøj til undervisning på kritiske dage skal være lettere, fordi sveden øges i denne periode. Til hygiejneprodukter skal du bruge dem, der er mest behagelige for dig. For eksempel er tamponer meget mere funktionelle og usynlige, men hos nogle kvinder kan de forårsage kvalme og mavesmerter. Det tilrådes at skifte tamponer og puder hver anden til tredje time.

Prøv at bære bomuldsskiver i løbet af din periode. Naturligt stof gør det lettere at håndtere øget sved, og en lukket form for linned beskytter mere pålideligt mod lækage.

Det er slet ikke nødvendigt at opgive sport på kritiske dage, hvis du har det godt. Velvalgte træningsprogrammer har en positiv effekt på det vaskulære system, stabiliserer hormoner og styrker bækkenmusklerne. Over tid vil dette hjælpe med at normalisere cyklussen, gøre dine perioder mindre smertefulde.

Hvis du danser, skal du reducere belastningen lidt. Prøv ikke at udføre alle bevægelser i fuld styrke. Undgå skarpe vendinger og hofter, hopper, fald og mave ryster. Udfør heller ikke bevægelser på gulvet, fordi dette kan fremkalde betændelse. Løfter fra bundposition, akrobatiske bevægelser med vendinger på hovedet skal også udelukkes.

Power sports er strengt forbudt, fordi under menstruation har kroppen en øget risiko for skade. Hvis du ikke kan undvære træning, skal du i det mindste ikke øge belastningen ved at øve med den sædvanlige vægt. I tilfælde af de mindste tegn på utilpashed skal du straks stoppe øvelsen. Vipp din ryg, bryst og arme, men glem alt om dine ben og mavemuskler i et stykke tid. Derudover kan du i fitnesscentret lave cardiobelastninger - let jogging, gåture, aerobic. Enkle øvelser i Pilates-, yoga- og calanetics-teknikkerne er acceptable. Det er bydende nødvendigt at advare træneren om din tilstand, så han kan overvåge niveauet af dine belastninger.

Under menstruation anbefales det ikke at engagere sig i hestesport, jogging, vægtløftning, irsk dans, springtov, cykling.

I kritiske dage bortset fra den første og sidste dag bør du ikke besøge poolen. I denne periode er kroppen ekstremt modtagelig for forskellige infektioner, kloreret vand har også en ekstremt negativ effekt. Bade, saunaer og solarium er strengt forbudt. varme øger blødningen og bremser livmoderens helingsproces. Af samme grund anbefales det ikke at tage et varmt bad.

Fysisk aktivitet på kritiske dage er meget trættende for kroppen, så det er ekstremt vigtigt at spise rigtigt. Det er nødvendigt at drikke mere væske, vand, naturlig juice, milkshakes er egnede, sørg for at spise grøntsager og frugt. Kroppen har også brug for protein, som er involveret i opbygningen af nye celler. Fed fisk er nyttig.

Du bør ikke spise krydret, krydret mad, salt, kaffe, chokolade, kaffe og alkohol, fordi de kan øge blødningen. Ved kraftig udledning og svær smerte skal du tage hæmostatisk og smertestillende. En sådan folkemedicin som mælkebøtteinfusion hjælper også meget.

Anbefalede: