Hvordan Universiade-ilden Rejser

Hvordan Universiade-ilden Rejser
Hvordan Universiade-ilden Rejser

Video: Hvordan Universiade-ilden Rejser

Video: Hvordan Universiade-ilden Rejser
Video: Universiade review_TDTV 2024, Kan
Anonim

Hvert andet år afholder International University Sports Federation (FISU) en studenterkonkurrence kaldet Universiade. 2013 Universiade Flame tændte den 12. juli 2012 i Paris. Hans rejse varer næsten et år.

Hvordan Universiade-ilden rejser
Hvordan Universiade-ilden rejser

Belysningen af ilden til XXVII World Summer Universiade, der vil blive afholdt i 2013 i Kazan, fandt sted i Paris. Hovedstaden i den europæiske magt blev ikke valgt tilfældigt - de første sportsspil til studerende blev afholdt her i 1923. Fakkelbelysningsceremonien blev afholdt ved Sorbonne Universitet, den blev overværet af præsidenten for universitetet i Paris-Sorbonne Joubert Barthélemy, præsidenten for FISU Claude-Louis Gallien, præsidenten for Tatarstan Mintimer Shaimiev, lederen af den franske studentsport Føderationen Jose Savois og præsidenten for den russiske studentersportforening Oleg Matytsin.

Ilden blev tændt af Sorbonne-studerende, der repræsenterede de fem dele af verden, gennem hvilke fakkelen rejser: Europa, Asien, Amerika, Afrika og Australien. Fra branden modtaget fra studerende tændte Joubert Barthélemy Universiade-fakkelen og førte den gennem hænderne på de tilstedeværende dignitarier til den første fakkelbærer Malen Kayet.

Universiade-flammen rejser på vand og land i 359 dage, slutningen af stafetten finder sted den 6. juli i Kazan på stadionet, hvor selve legene åbnes. I løbet af denne tid vil fakkelbærerne besøge fireoghalvfems byer rundt om i verden, halvtreds studentercentre. Deres vej vil være hundrede og halvtreds tusind kilometer, og antallet af deltagere i fakkelens rejse vil overstige en og en halv million studerende.

En del af måden ilden passerer ombord på Sedov-skibet, hvorpå det vil blive bevogtet af kadetter i løbet af en 45-sømil rejse. Det er på skibet, at fakkelen vil besøge flere dele af verden og gentage ruten for de store rejsende.

Branden vil være involveret i flere større begivenheder. Så i Vladivostok vil han deltage i APEC-2012-topmødet i Sydney (Australien) - Sydney Marathon, i Singapore - Royal Race. Det afrikanske kontinent bruger ild mod farao-rallyet i Sahara, Amerika - på den internationale studendag, hvor fakkelen vil besøge flere store universiteter.

Universiade-flammen vil også besøge Rusland. Den ankommer til hovedstaden i december 2012, hvor den opbevares ved Lomonosov Moscow State University indtil relæets start. Sidstnævnte er designet til tredive tusind kilometer, den vil passere gennem 27 studentercentre og vil besøge byer som Arkhangelsk, Sochi, Krasnoyarsk, Tyumen, Ufa, Kirov, Skt. Petersborg og mange andre.

Anbefalede: