Øvelser For At Styrke Rygsøjlen

Indholdsfortegnelse:

Øvelser For At Styrke Rygsøjlen
Øvelser For At Styrke Rygsøjlen

Video: Øvelser For At Styrke Rygsøjlen

Video: Øvelser For At Styrke Rygsøjlen
Video: Elastiktræning - 6 øvelser på 10 minutter 2024, April
Anonim

Med skoliose og forskellige sygdomme i ryggen er det nødvendigt at udføre daglige terapeutiske øvelser med det formål at styrke musklerne i ryggen og nakken. En række enkle øvelser kan hjælpe med at lindre spændinger og lindre smerter.

Øvelser for at styrke rygsøjlen
Øvelser for at styrke rygsøjlen

Strækøvelser

Den nemmeste mulighed for at slappe af dine rygmuskler kan være øvelser på en vandret bjælke eller vægbjælker. Gør det til en regel at hænge på den vandrette bjælke i mindst et par minutter i to eller tre tilgange. Gør denne øvelse dagligt.

Tag fat i baren med dine hænder, slapp af din krop og bøj dine ben tilbage, bøj dem ved knæene. Hæng i luften så længe som muligt, men undgå stress og træthed. I dette tilfælde skal hænderne være faste skulderbredde fra hinanden og også være i en afslappet tilstand.

Så snart du føler det mindste ubehag, skal du stoppe øvelsen. Gentag strækningen efter en kort hvile. Prøv at forlænge træningstiden lidt hver gang. Denne strækning er rettet mod at slappe af rygmusklerne og rette rygsøjlen.

Afslapningsøvelser

Den største stress opstår i lumbosacral-regionen. Derfor er det nødvendigt at udføre daglige øvelser for at slappe af i dette område.

Dette kræver udførelse af strækøvelser på gulvet, ligesom katte gør. Knæl ned med dine hænder fra hinanden på skulderbredde. Sænk dine hænder ned på gulvet foran dig og stræk dig frem så langt som muligt.

Det er ønskeligt, at gulvoverfladen er glat og ikke skaber en friktionsfornemmelse. Hold denne position i et par minutter og slapp af i alle muskelgrupper. Kontroller og føl lempelse af nakke, rygmuskler, ben og bækken en efter en.

Gå tilbage til startpositionen, og flyt bækkenet tilbage. Slap af, og bukk derefter din torso og løft hovedet op. Gå tilbage igen, bøj dit ansigt ned og slapp af. Udfør denne øvelse flere gange.

Styrke musklerne i ryggen og nakken

Denne øvelse udføres, mens du ligger på ryggen med benene i en fast position. Hænder skal placeres på bagsiden af hovedet og bøjes tilbage i denne position. Samtidig trækkes en dyb indånding, og i det højeste af afbøjningen holder du vejret og holder pause i 10 sekunder. Ved en dyb udånding skal du vende tilbage til startpositionen.

Denne øvelse kan virke hård nok i starten, så det skal gøres med en gradvis stigning i belastningen. Som et resultat anbefales det at udføre øvelsen op til 10-15 gange. Med sin daglige og langsigtede ydeevne vil du føle, hvordan rygmusklerne er blevet stærkere og tonet, og rygsøjlen bliver ikke så træt af langvarig fysisk anstrengelse.

Anbefalede: