Hvem Blev Verdensmesteren I Skak I

Hvem Blev Verdensmesteren I Skak I
Hvem Blev Verdensmesteren I Skak I

Video: Hvem Blev Verdensmesteren I Skak I

Video: Hvem Blev Verdensmesteren I Skak I
Video: Как Живёт Ислам Махачев И Сколько Он Заработал За Бой С Тиаго Мойзесом 2024, Kan
Anonim

Skak er en interessant sport. Når mesterskabsudfordrere kæmper, ser spillet ud til at være lige, og ingen lykkes at bryde modstanderen. Spændingen opbygges, men til sidst vinder den mere forberedte.

Hvem blev verdensmester i skak i 2012
Hvem blev verdensmester i skak i 2012

Verdens stærkeste skakspillere - israelske Boris Gelfand og indiske Viswanathan Anand - var ude af stand til at identificere en leder i kampen om titlen i 2012. Deres konfrontation sluttede med en score på 6: 6. I henhold til reglerne tildeles der i sådanne tilfælde en tie-break - fire yderligere parter, hvor fristen er begrænset.

Championen blev først kendt i sidste øjeblik, fordi tre af de fire tie-break-møder sluttede uafgjort. Men i det andet spil vandt Anand, der spillede med hvide brikker. Takket være dette bevarede han mesterskabet og igen beviste, at de mere erfarne og afbalancerede vinder.

Kampen fandt sted i Moskva og sluttede i maj. Hvem er han - den stærkeste skakspiller på planeten?

I modsætning til hvad mange tror, er Anand et fornavn, ikke et efternavn. Han var heldig nok til at blive født i en familie, der tilhører en af de højeste indiske kaster i 1969. Drengen begyndte at spille skak i en alder af fem år og blev først coachet af sin mor. I en alder af 14 blev han landets mester, skønt der ikke var nogen stærke skakspillere i Indien i disse år.

I en alder af 17 modtog den talentfulde unge mand titlen stormester og tiltrak hele verdens opmærksomhed, fordi han vandt mestertitlen blandt juniorer. Fra 2000 til 2002 var han verdensmester og blandt voksne - i en turnering arrangeret af FIDE. Men der var også en anden mester - Kramnik, og han modtog denne titel ved konkurrencer afholdt af en alternativ organisation - PSA.

I 2006 var kun FIDE tilbage, og Kramnik var den stærkeste atlet. I 2007 viste Viswanathan Anand sig at være stærkere og har siden da ikke gået glip af mesterskabet.

I skakvurderingen er Anand trådt over mærket 2800. Kun fire skakspillere i verden formåede at nå sådanne højder: Kasparov, Kramnik, Topalov og Viswanathan. Takket være Anands præstationer blev skak populær i sit hjemland. Denne mand har vundet en Oscar fem gange inden for sit professionelle felt.

Anbefalede: