Sådan Træner Du Efter Et Kejsersnit

Indholdsfortegnelse:

Sådan Træner Du Efter Et Kejsersnit
Sådan Træner Du Efter Et Kejsersnit

Video: Sådan Træner Du Efter Et Kejsersnit

Video: Sådan Træner Du Efter Et Kejsersnit
Video: Sådan får du et pænt ar efter kejsersnit [Lydfil] 2024, April
Anonim

I dag er kirurgisk indgreb i fødselsprocessen ikke længere en nødforanstaltning. Oftest er operationen for at fjerne fosteret planlagt fra begyndelsen af graviditeten. På den ene side gør det det lettere, og på den anden side komplicerer det en ung mors liv.

Sådan træner du efter et kejsersnit
Sådan træner du efter et kejsersnit

Alle kvinder er interesserede i, hvornår de skal begynde at dyrke sport efter en kejsersnit. Det er bedre at diskutere dette spørgsmål med din gynækolog, da alles organismer er forskellige. Det er også værd at overveje de komplikationer, der var under graviditeten, og den generelle sundhed hos den fødende kvinde.

Og alligevel - hvornår?

Eksperter siger, at sport efter en kejsersnit er tilgængelig allerede den 10. dag. Det kan være lette øvelser, gåture, bøjninger, squats.

Selvfølgelig skal du stole på dine egne følelser. Men det er bestemt ikke værd at give efter for panik og nægte at tage dit barn i dine arme. Forresten er det badning, køresyge og bæring af babyen foran dig, der betragtes som den første belastning, der er tilladt efter operationen.

Spørgsmålet om hvornår du kan begynde at dyrke sport efter et kejsersnit skal være aftalt med din læge. Dybest set anbefales intensiv træning ikke at starte tidligere end 6-8 uger efter fødslen.

Men hverdagslekser er tilladt den første dag efter udskrivning fra hospitalet.

Ting at undgå

Hvilken sport er tilladt efter kejsersnit, vil den postoperative suturs tilstand fortælle. Normalt rådes unge mødre til at afstå fra maveøvelser i mindst seks måneder og vride i 3 måneder.

Du skal også opgive træning på en stationær cykel, styrkeøvelser og intens jogging. Men du skal være mere opmærksom på cardiobelastninger.

Ud over stillinger, der involverer torso og mave muskler, er bogstaveligt talt alt tilladt. Det vil sige, at ingen vil forbyde en ung mor at sidde på huk, lave push-ups, svømme, svinge arme og ben.

Optimale belastningstyper

Så hvilken sport er tilladt efter et kejsersnit? Først og fremmest er dette yoga og pilates. Disse komplekser er baseret på glatte bevægelser, rolig vejrtrækning og statiske arbejdsstillinger, hvilket er bedst egnet til kvinder, der har gennemgået abdominal kirurgi.

Unge mødre, der ikke kun vil styrke deres muskler, men også tabe sig, skal tilmelde sig vandaerobic. Denne sport er god, fordi tunge belastninger ikke mærkes så meget gennem vandsøjlen. Aqua-aerobic træner muskler ved at lindre stress på leddene. Det vigtigste er, at vandet er mindst 27 grader.

Den bedste sport efter en kejsersnit er brændende latinamerikansk dans. Salsa, samba, rubma, jive, cha-cha-cha hjælper dig ikke kun med at komme tilbage i god fysisk form hurtigere, men vil også få en kvinde til at føle sig ønskelig og attraktiv.

Anbefalede: