Parkour - Ekstrem Sport

Parkour - Ekstrem Sport
Parkour - Ekstrem Sport

Video: Parkour - Ekstrem Sport

Video: Parkour - Ekstrem Sport
Video: ParKouR eXtreme Sport 2024, Marts
Anonim

Hele livet kæmper menneskeheden med visse forhindringer, fysiske, psykologiske, materielle og endda opfundet. Men der er en cirkel af mennesker, for hvem forhindringer er af særlig interesse. De lærte ikke kun, hvordan man hurtigt kunne overvinde dem, men gjorde også dette til en slags ekstremsport, som meget hurtigt blev populær blandt mange befolkningsgrupper.

Parkour er en ekstrem sport
Parkour er en ekstrem sport

Parkour er en slags ukonventionel sportsdisciplin, der medfører mange farer, opstod allerede før første verdenskrig, og den blev opfundet af en militærmand, der introducerede en ny type træning for sine medsoldater, herunder fysisk og moralsk stress, med inddragelse af viljestyrke. De trænede normalt i forhindringsbane, selvforsvar, klatring og fri svømning, herunder elementer i balancegang.

Senere blev denne type træning kaldet "Natural Method", som viste sig meget godt under første og anden verdenskrig. Selv efter krigens afslutning mistede denne metode ikke sin popularitet, og den første gruppe mennesker dukkede op, der kaldte sig "Yamakashi". En gruppe mennesker fortsatte ideen om "Natural Method", ikke kun til militære formål, men til mere underholdning.

Ordet Parkour selv stammer fra det franske udtryk - en forhindringsbane i løbet af dens atlet, der blev kaldt en sporstof, ved hjælp af hans krops akrobatiske evner, overvandt forskellige vanskelige forhindringer på så kort tid som muligt.

Parkour er opdelt i to typer: Acrostreet og Bilding. Akrostritis, som også er defineret som gadeakrobatik, udføres på en plan overflade uden nogen form for belægning eller beskyttelse. Bilding ligner klatring, bortset fra at der i stedet for stenede bjerge er flere etagers bygninger og forskellige bygninger. I modsætning til den første type er bygning forbudt, da klatring i en bygning i mange lande betragtes som en overtrædelse af den offentlige orden eller endda loven.

image
image

Denne ekstreme sport modtog ikke officielle konkurrencer, men World Parkour Association blev organiseret, skoler begyndte at dukke op i mange lande, det begyndte at blive introduceret i mange retshåndhævende myndigheder, men mest af alt blev det populært i forskellige film og videospil, som viste denne disciplin i al sin skønhed. Den dag i dag er der og vil altid være kendere af denne "naturlige metode", der fortsætter historien om den gennemprøvede og meget populære ekstremsport.

Anbefalede: