Hvad Er Bælterne I Karate?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Bælterne I Karate?
Hvad Er Bælterne I Karate?

Video: Hvad Er Bælterne I Karate?

Video: Hvad Er Bælterne I Karate?
Video: What Is The Correct Karate Belt Order? Belt Colors & Levels 2024, Kan
Anonim

Færdighedsniveauet i kortet bestemmes af bæltets egenskaber, som atleten besidder. Gradering af farver betyder højere rang. Den studerendes karakter hedder kyu, og mesteren kaldes dan. Jo mørkere farven på bæltet er, jo højere er wrestlerens færdighedsniveau.

Hvad er bælterne i karate?
Hvad er bælterne i karate?

Japansk Karate Association System

Som regel bestemmes en wrestlers rang i henhold til det system, der er udviklet i den japanske sammenslutning, det accepteres generelt i hele den internationale Shotokan Association, skønt der er andre systemer. Der er flere grader af kyu i det - dette er bælter, der gives til studerende. Farven alle starter med (niende) er hvid. Det modtages af dem, der slet ikke har nogen rang.

Efter at have mestret en vis grad af mestring modtager den studerende i rækkefølge først et gult bælte (ottende kyu), derefter orange (syvende kyu), derefter grønt (sjette kyu), rødt (femte kyu), lilla (fjerde kyu), lys brun (tredje kyu), brun (anden kyu) og mørkebrun (første kyu). Derefter modtager undervisningen den første dan og bliver mester. Dette betyder sort bælte.

Den negative side af et sådant system er, at både mestre og studerende i en række skoler jagter den hurtigst mulige erhvervelse af et bælte, men ikke har tid til at mestre teknikken. Det er grunden til, at tilstedeværelsen af et bestemt bælte i den moderne verden desværre endnu ikke garanterer et lignende niveau af dygtighed for sin ejer.

Hvordan man rangerer op og får bælter

For at få det næste bælte skal den studerende bestå en prøve: bestå en slags eksamen. Forbund begrænser normalt den tid, der skal gå mellem eksamener, så det er ikke muligt at gennemføre alle faser for hurtigt. Men disse tidsintervaller adskiller sig i forskellige forbund. Den generelle regel er, at jo højere rang, jo mere tid går der, før muligheden for at bestå eksamen til den.

Hvis du en gang har modtaget et bælte i en bestemt farve, så er dette en levetid rang, du kan ikke længere miste det.

Hvordan systemet blev til

Karate obi er navnet på et bælte i karate. Det er nødvendigt for at holde gi - bryderens tøj pakket ind,. Men over tid fik bæltens farve ud over den rent praktiske betydning en yderligere symbolsk betydning.

I traditionelle skoler var der meget færre farver: hvid, gul, grøn, brun og sort.

Det antages symbolsk, at det hvide bælte, der gives til begyndere, bliver gult på grund af den indsats og sved, som en person kaster i klassen. Af samme grund får den senere grønne og derefter brune og sorte farver. Introduktionen af ekstra farver forklares af mesternes ønske om at piske studerendes stolthed op, som hurtigt får et nyt bælte og føler fremskridt.

Nogle moderne repræsentanter fra forskellige skoler bruger også det røde bælte - som det højeste mål for mestring af færdigheder.

Anbefalede: