Sport Som Et Socialt Fænomen

Indholdsfortegnelse:

Sport Som Et Socialt Fænomen
Sport Som Et Socialt Fænomen

Video: Sport Som Et Socialt Fænomen

Video: Sport Som Et Socialt Fænomen
Video: 20-Minute Victoria Sport Workout For Toned Abs and Legs 2024, Kan
Anonim

Sport som et element i fysisk kultur er uløseligt forbundet med samfundet. Det påvirker dannelsen af en persons personlige kvaliteter, idet det er en slags social institution.

Sport som et socialt fænomen
Sport som et socialt fænomen

Instruktioner

Trin 1

Fysisk kultur kan ikke kun forstås som arbejde på kroppen, men også som arbejde med en persons indre verden. Det er et element i samfundskulturen og bidrager til individets alsidige udvikling. Sport er en del af fysisk kultur, det giver en person mulighed for at udvide sine evner og uddanne sig selv. Sport forstås ofte som en konkurrenceaktivitet, der kan bestå af en kamp mellem mennesker eller med sig selv.

Trin 2

Sportsaktiviteter som en social handling kan ses som forholdet mellem individets mål og midler. Mål sættes ud fra fitnessniveau og generel sundhed. Nogle gange er målet at vinde for fortjeneste og ære, nogle gange at sætte en personlig rekord. Hver opnåelse af målet bidrager til udviklingen af socialt vigtige kvaliteter hos en person.

Trin 3

En person, der er involveret i sport, er inkluderet i et specielt socialt miljø. I dette miljø spilles den ledende og ledende rolle af træneren, der fokuserer på en sportsstil. At komme ind i dette miljø i en tidlig alder hjælper med at kultivere i en person tro på sin egen styrke og evnen til at anvende dem. Disse færdigheder hjælper også i hverdagen, atleter bliver vant til kun at stole på deres personlige kvaliteter. Socialisering af individet foregår således gennem sport.

Trin 4

Sport forener mennesker, det er en form for fritidsaktivitet. Gruppesport kræver også et ansvar for deres handlinger foran holdet. Sport udvikler hastighed, smidighed, udholdenhed, tålmodighed. En person bliver mindre modtagelig for de negative påvirkninger fra det ydre miljø, risikoen for depressive forhold aftager.

Trin 5

Hvis en atlet opnår et højt niveau af professionalisme, tildeles han automatisk et seriøst socialt ansvar. Han bliver afgud for mange, tjener som et eksempel på social adfærd. Fra sin berømmelse er atleten blevet tvunget til nøje at overvåge sin opførsel og livsstil på grund af dette sociale ansvar over for den yngre generation.

Trin 6

For at øge en atletes sociale ansvar over for samfundet bruger staten forskellige regler. Det tilskynder sejre økonomisk, giver nogle sociale garantier. Mange andre mennesker og organisationer, der har investeret i ham, drager fordel af atletens succes, derfor er sport i dag en gensidig fordelagtig aktivitet. Overskud modtages af undervisere, ledere, sponsorer.

Anbefalede: