Sådan Måles Din Ideelle Vægt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Måles Din Ideelle Vægt
Sådan Måles Din Ideelle Vægt

Video: Sådan Måles Din Ideelle Vægt

Video: Sådan Måles Din Ideelle Vægt
Video: Немецкая овчарка перед родами Случка(вязка) Возможные проблемы Малоплодие Беременность Роды у собак 2023, December
Anonim

Ideel vægt, ligesom en ideel figur, er et meget vagt og subjektivt koncept: nogen kan lide tynde kvinder, nogen mener, at former skal være kurvede. Men der er visse indikatorer for vægtenormen for hver person, der beregnes afhængigt af højde, alder og andre parametre. En sådan norm viser, om en person er overvægtig eller undervægtig og varierer inden for få kilo, så der er ingen nøjagtig figur for den ideelle vægt - hver kvinde finder sin ideelle indikator for sig selv og fokuserer også på hendes udseende og velvære.

Sådan måles din ideelle vægt
Sådan måles din ideelle vægt

Instruktioner

Trin 1

Der er flere formler til beregning af vægtnormer for mennesker. En af de enkleste og mest almindelige er Brocas formel. For at beregne din standard skal du måle din højde i centimeter. Hvis højden er under 165 centimeter, skal han trække 100. Hvis fra 165 til 175 trækkes derefter 105, og folk med en højde over 175 centimeter trækker 110. Således er den omtrentlige normale vægt af en kvinde med en højde på 170 centimeter vil være 65 kg. Men med moderne skønhedsbegreber kan denne vægt ikke kaldes ideel - for at beregne den ideelle kropsvægt trækkes ti procent fra denne indikator, dvs. i dette tilfælde er tallet 58,5.

Trin 2

En anden mulighed for at måle din ideelle vægt er ved hjælp af body mass index-formlen. Body mass index, eller BMI, blev afledt af den belgiske sociolog Adolphe Quetelet i 1869. Dette indeks er lig med legemsvægten i kg divideret med højden i meter kvadrat. For en kvinde, der er 170 centimeter høj og vejer 60 kg, er BMI således 20, hvilket er inden for det normale indeks (fra 18, 5 til 25). Indikatorer nedenfor betragtes som undervægtige, over - de indikerer en overskydende mængde overskydende fedt i kroppen. Med et BMI på 30 udvikler en person den første grad af fedme. Der er online regnemaskiner på Internettet, der beregner BMI.

Trin 3

Som du kan se fra forskellige formler, er indikatorer for idealvægt meget usikre, de bruges kun af læger til at bestemme dystrofi eller fedme. Ideel vægt er et relativt begreb ikke kun på grund af subjektiv opfattelse af skønhed, men også på grund af kroppens forskellige egenskaber. Vægt afhænger af en persons alder, sundhed, fysiologi, livsstil. For eksempel kan en buttet ung pige, der ikke dyrker sport og fører en passiv livsstil, veje så meget som en meget slank atlet med en lille mængde kropsfedt - da fedt vejer mindre end muskler.

Trin 4

Overvej det faktum, at vægten ændrer sig hele dagen afhængigt af mængden af vand i kroppen og også i løbet af måneden afhængigt af menstruationscyklusens tid. Derfor tilrådes det at evaluere din figur ikke efter vægt, men efter volumen og udseende og bruge formler som en ekstra retningslinje. Husk, at med alderen, mens du fører en passiv livsstil, falder antallet af muskler i kroppen, og mængden af fedt øges, mens skalaen på pilen viser muligvis den samme figur, men det er sværere at bedrage spejlet.

Anbefalede: