Sådan Træner Du Din Hjertemuskel

Indholdsfortegnelse:

Sådan Træner Du Din Hjertemuskel
Sådan Træner Du Din Hjertemuskel

Video: Sådan Træner Du Din Hjertemuskel

Video: Sådan Træner Du Din Hjertemuskel
Video: Musikkvideo - Jeg kan bevare gleden! 2024, Marts
Anonim

Hjertet er det vigtigste organ, uden hvilket en person ikke kan leve. Dit liv og helbred afhænger af, hvor stærkt dit hjerte er. Det er hovedmotoren i blodcirkulationsmekanismen, der fungerer 24 timer i døgnet og derfor har brug for særlig træning.

Sådan træner du din hjertemuskel
Sådan træner du din hjertemuskel

Hvad giver hjertemuskeltræning?

Et utrænet hjerte, hvis du lægger for meget stress på det, vil straks reagere. Mangel på fysisk aktivitet har en skadelig virkning på hele kroppen som helhed og også på hjertemusklens styrke. Derfor bliver folk, der er vant til en stillesiddende livsstil, der starter fysisk arbejde eller motion, trætte efter et par minutter: de begynder at kvæle, svede osv. Årsagen ligger netop i det faktum, at hjertet modtager en usædvanlig belastning, og blodet ikke har tid til at blive mættet med ilt. Hvis du undgår fysisk aktivitet i mange år, risikerer en person at få en alvorlig sygdom, da hans hjertemuskel bliver svagere og svagere. Rygning og alkohol har også en negativ indvirkning: rygere og stærke drikkere er meget mere tilbøjelige til en dag at være regelmæssig besøgende på et medicinsk kardiologisk center.

Hvilken type træning er godt for hjertet?

Det skal bemærkes, at ikke alle sportsgrene er egnede til træning af hjertemusklen. Professionelle boksere, vægtløftere, dykning og faldskærmsspringentusiaster befinder sig ofte i en hospitalsseng. Dette betyder ikke, at du skal opgive din yndlingsaktivitet, bare husk at enhver aktivitet er god i moderation.

Til træning af hjertemusklen er en aerob træning bedst egnet. Løb, svømning, gymnastik, træning i gymnastiksalen med løft af små vægte. Det vigtigste er at sikre, at hjertefrekvensen ikke overstiger 120-150 slag i minuttet. Denne rytme gør det muligt for hjertemusklen at øge sin kraft, når hjertets indre volumen øges, og mere blod pumpes med færre muskelsammentrækninger. Denne form for træning vil ikke kun give dig mulighed for at blive stærkere, men også øge dit hjertes liv.

Du kan overvåge din puls ved hjælp af specielle enheder - pulsmålere. De fleste træningsmaskiner er udstyret med pulssensorer, men de kan købes separat eller i kombination, for eksempel med et ur eller en smartphone. Bemærk, at træningen skal være regelmæssig - mindst 2 gange om ugen og lang nok - mindst 2 timer. Overdreven stress er dårligt for hjertet. Med en puls på 180 slag i minuttet tykkes hjertemusklens vægge. Denne kendsgerning indebærer en stigning i den samlede masse af hjertet, hvilket sandsynligvis ikke er gavnligt for helbredet. Med andre ord - hold øje med belastningerne, og husk, at du har brug for at nærme dig din hjertetræning klogt.

Anbefalede: