Hvordan Man Ikke Overtræner

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Ikke Overtræner
Hvordan Man Ikke Overtræner

Video: Hvordan Man Ikke Overtræner

Video: Hvordan Man Ikke Overtræner
Video: Planning to avoid overtraining 2024, April
Anonim

Overtræning forekommer hos både professionelle og amatøratleter. Årsagen til dette er oftest en analfabet plan for fysisk aktivitet.

Hvordan man ikke overtræner
Hvordan man ikke overtræner

Instruktioner

Trin 1

Først skal du nøje overveje din ugentlige træningsplan. Der er flere grundlæggende regler for udarbejdelse. Tommelfingerregel: en muskelgruppe pumpes kun en gang om ugen.

Trin 2

Muskler har brug for forskellige tidspunkter for at komme sig, for det meste mindst fire dage. De eneste undtagelser er mavemusklerne, som kan indlæses dagligt. De har en misundelsesværdig evne til at komme sig.

Trin 3

De fleste atleter foretrækker at lave de nemmeste faser af programmet i starten af ugen eller endda bare isoleret cardio træning. Dette er nødvendigt for gradvist at komme ind i belastningens rytme. De mest intense belastninger falder i midten og slutningen af ugen.

Trin 4

Den næste regel er, at jo sværere træningen er, jo længere tid tager det at komme sig. Let træning kan udføres oftere. Hvis du forsømmer denne regel, kan du endda opnå frysning af muskelvækst.

Trin 5

Hvis du startede fra bunden eller efter en lang pause, kan du kun øge tempoet i arbejdet med 10 procent om ugen. Det tilrådes at gennemføre din træning på samme tid, på hvilket tidspunkt - vælg dig selv.

Trin 6

Faktisk afhænger antallet af hviledage af tilstanden af sundhed, erfaring, ernæring, stress. Derfor kan du selv påvirke deres reduktion ved at afbalancere din diæt og forsøge at undgå stressede situationer.

Trin 7

En god søvn er meget vigtig, for i en drøm aktiveres processen med muskelvækst. Det anbefales at sove mindst 7 timer om dagen og bedre alle 8. Hvis det er nødvendigt, forsøm ikke søvnen i dagtimerne.

Trin 8

Mangel på søvn bremser dit opsving efter træning markant. Med en regelmæssig mangel på nattesøvn bliver kroppen simpelthen ikke i stand til at udholde selv det sædvanlige træningstempo.

Trin 9

Øv distraktionsaktiviteter regelmæssigt for at hjælpe dig med at slappe af efter en hård træning. Disse aktiviteter inkluderer gåture, jogging, stretching eller gymnastik. Sørg for at varme op og køle ned, mens du træner.

Trin 10

Hvis du er seriøs omkring sport, skal du blive en fast klient hos en massageterapeut. Massage kan i høj grad fremskynde kroppens genopretningsproces. Alternativt mestre selvmassage teknikker.

Trin 11

Mestre afslapningsteknikker: yoga, visualisering, meditation, vejrtrækningsteknikker. På denne måde kan du reducere stressniveauet betydeligt - genopretningsfjenden.

Trin 12

Hold øje med din diæt, fordi den rigtige mad leverer byggemateriale til alle organer og væv. Tilstrækkelige mængder protein, fedt og kulhydrater skal være til stede i din diæt. Det vil være nyttigt at desuden tage vitaminkomplekser.

Anbefalede: