Sommer-OL 1906 I Athen

Sommer-OL 1906 I Athen
Sommer-OL 1906 I Athen

Video: Sommer-OL 1906 I Athen

Video: Sommer-OL 1906 I Athen
Video: Olympic games 1896 (ATHENS - GREECE) Colorized 2024, April
Anonim

OL i 1906, der blev afholdt i Athen, viste sig at være ekstraordinært, fordi dets arrangører ikke overholdt kravet om den traditionelle fire-årige pause mellem spil. Af denne grund blev OL ikke engang officielt anerkendt af Den Internationale Olympiske Komité.

Sommer-OL 1906 i Athen
Sommer-OL 1906 i Athen

Spilene fra 1906 blev afholdt for at fejre tiårsdagen for den første olympiade, som også blev afholdt i Athen. For yderligere at understrege forbindelsen mellem de to begivenheder valgte arrangørerne af OL den samme konkurrenceplan som i 1896. For det meste blev konkurrencerne afholdt på Marble Stadium.

Først da der blev modtaget et forslag fra Grækenland om at afholde OL i 1906, gav IOC ikke et kategorisk afslag. Faktum er, at de prestigefyldte Olympiske Lege på det tidspunkt var faldet, og offentligheden ikke længere viste den tidligere interesse for dem. For at forhindre den olympiske bevægelses endelige sammenbrud var det nødvendigt at træffe foranstaltninger, og der var ikke længere mulighed for at vente til 1908. Og selvom IOC senere nægter at anerkende OL i 1906, vil det blive kaldt frelsen for spillene, som gjorde det muligt for offentligheden og især atleterne at vende tilbage til begivenheden for at støtte bevægelsen og dens idé.

Vanskeligheden var også i, at OL ifølge tradition skulle afholdes i forskellige lande i verden, men i 1906 var begivenheden planlagt til at blive afholdt i Grækenland, hvilket medførte utilfredshed blandt medlemmerne af IOC. En eller anden måde, men den 22. april blev den store åbning af spillene afholdt. Da medierne fokuserede på OL i 1906, ankom mange atleter og gæster til Athen.

Arrangementet blev deltaget af omkring 900 atleter fra 20 lande, og derudover var der syv kvinder. Som en del af OL 1906 blev der afholdt konkurrencer i følgende sportsgrene: vægtløftning, græsk-romersk brydning, hegn, roning, sejlads, svømning, dykning, atletik, fældeskydning, cykling og tennis. Desværre, da IOC ikke anerkendte OL i 1906, var alle priser modtaget af dets deltagere ugyldige og blev ikke taget i betragtning i fremtiden.

Afslutningsceremonien for OL fandt sted den 2. maj. Efter afslutningen af begivenheden blev resultaterne drøftet i lang tid i forskellige lande, hvilket betydeligt øgede den offentlige interesse for spillene. Dette blev især mærkbart under OL i London 1908, hvor mere end 2.000 atleter deltog.

Anbefalede: