Hvordan Var OL I Athen 1906

Hvordan Var OL I Athen 1906
Hvordan Var OL I Athen 1906

Video: Hvordan Var OL I Athen 1906

Video: Hvordan Var OL I Athen 1906
Video: Historie VG3 Demokratiet i Athen - (Greske antikken) 2023, Oktober
Anonim

I 1906, 10 år efter afholdelsen af de første olympiske lege i Athen, fandt en ekstraordinær olympiade sted, som ikke er bestemt af reglerne. Grækenlands beslutning om at være vært for det tiltrak oprindeligt stærk kritik fra nogle olympiske komiteer. Imidlertid ændrede deres mening sig gradvist til det bedre på grund af det faktum, at mange lande ikke kunne sende seriøse hold til St. Louis eller slet ikke deltog i legene i 1904 på grund af de høje omkostninger ved vejen til staterne.

Hvordan var OL i Athen 1906
Hvordan var OL i Athen 1906

De Olympiske lege, overskygget af internationale messer, var i en langvarig krise. På baggrund af den nuværende situation fik grækerne tilladelse til at holde Interolympiad som vogtere af den antikke kultur af hellene. På trods af at de athenske olympiske lege i 1906 var den første og eneste begivenhed af denne art, og dens resultater ikke blev anerkendt som officielle, klarede arrangørerne opgaven: at puste liv i et falmet projekt.

I modsætning til sine to officielle forgængere blev det græske forum ikke meget udvidet i tide og formåede at blive en global begivenhed, der samlede et rekordmålgruppe for disse tider - 884 atleter, der repræsenterede 20 lande.

For første gang i legenes historie gennemgik alle deltagere registreringsproceduren med de nationale olympiske komiteer. Også for første gang så tilskuere åbningen og lukningen af legene, paraden til olympierne og stigningen over stativerne for nationale bannere til ære for vinderne.

Fakta om deltagerne i OL i 1906 er også nysgerrige. Ray Yuri - 8-gangs olympisk mester atletik på Interolympiad vandt længdespring fra stedet (3 m 30 cm) og højdespring fra stedet (1 m 56 cm). Hvis disse resultater blev taget i betragtning, ville han have overhalet Paavo Nurmi og Carl Lewis i guld (hver 9 guldmedaljer). For at deltage i OL i Stockholm, der blev afholdt i 1912, var Ray Yuri ikke længere tilladt på grund af sin alder, han var 39 år gammel.

Paul Pilgrim, en amerikansk løber, har vundet to strækninger på 400 og 800 meter. Dette resultat blev gentaget kun 70 år senere af atleten Alberto Juantorena ved OL i Montreal.

Den canadiske løber Billy Shering ankom Grækenland 2 måneder før kampene for at tilpasse sig lokale forhold. Hans indsats var ikke forgæves, han vandt uventet maraton for alle. Kronprins Georg af Grækenland løb den sidste runde af stadionet med Schering.

Ved Interolympiad Games 1906 konkurrerede finske atleter for første gang og vandt straks guld. Werner Järvinen modtog en medalje for det antikke diskuskast.

Det største antal priser ved OL blev vundet af amerikaneren af irsk herkomst Martin Sheridan. Han modtog guld for kuglespil og diskoskast i klassisk stil. For det lange og høje spring fra stedet fik han sølv. Kongen af Grækenland præsenterede Sheridan for vinderens spyd, som stadig holdes i atletens hjemland i Irland.

Anbefalede: