Hvordan Var OL I 1896 I Athen

Hvordan Var OL I 1896 I Athen
Hvordan Var OL I 1896 I Athen

Video: Hvordan Var OL I 1896 I Athen

Video: Olympic Games, Athens, 1896 2022, November
Anonim

Den første moderne Olympiade blev afholdt i Athen (Grækenland) fra 6. til 15. april 1896. Det blev deltaget af 241 atleter fra 14 lande. Kvinder konkurrerede ikke på spillet på det tidspunkt. 9 sportsgrene blev annonceret, 43 sæt præmier blev spillet.

Hvordan var OL 1896 i Athen
Hvordan var OL 1896 i Athen

Programmet for de 1. olympiske lege omfattede græsk-romersk brydning, cykling, gymnastik, atletik og vægtløftning, kugleskydning, svømning, tennis og hegn. Roning- og sejladsløbene fandt ikke sted - der var stærk vind og hårdt hav.

Ifølge gamle traditioner begyndte legene med atletik. I tredobbelt spring var amerikaneren James Conolly den bedste. Hans landsmand - studerende Robert Garrett - vandt diskuskast og kuglestød. Han blev også nummer to i længdespring og tredje i højdespring.

Tilskuerne var ikke interesserede i alle sportsgrene. Så tennis syntes offentligheden forfærdeligt kedeligt, uforståeligt. Skydningen fascinerede også få mennesker. Og hegn fandt sted i en lille hal foran et lille publikum. Gymnastik blev også tabt i det generelle program, hvor kun små grupper af græske og tyske atleter deltog.

Men at cykle med offentligheden var en rungende succes. I løbet af 100 km efter halv afstand var kun den græske Collettis og franskmanden Flaman tilbage på banen. Den første havde problemer med sin cykel og stoppede for at ordne det. Franskmanden ventede venligt på ham og bragte derefter løbet til sejr. Efter målgangen bar publikum begge atleter i armene.

Kulminationen af ​​de olympiske lege i Athen var maratonløbet. Afstand - 42 km. 18 løbere gik til start, de stærkeste løbere brød straks væk fra resten af ​​gruppen, men udmattede forlod de løbet efter hinanden og havde forkert fordelt deres kræfter. Vinderen var postbudet fra Grækenland - Spyros Luis.

Grækerne vandt flest priser - 46 (10-17-19), men med hensyn til antallet af guldmedaljer gav de førstepladsen til atleter fra USA. Amerikanerne har kun 20 priser (11-7-2). Tredjepladsen gik til Tyskland med 13 priser (6 + 5 + 2).

I henhold til den gamle prisoverrækkelse blev vinderen sat på en laurbærkrans, en olivengren skåret i Olympias hellige lund, et eksamensbevis og en sølvmedalje blev tildelt (bronzemedaljen blev uddelt til andenpladsen). For at informere publikum om, hvem der vandt en bestemt konkurrence, blev det vindende lands flag hævet på flagstangen. Sådan blev der født en tradition, der er blevet obligatorisk ved alle internationale konkurrencer.

De olympiske lege 1896 i den græske hovedstad brød igennem muren til mistillid og ligegyldighed fra politiske og sportslige personers side. Selvom resultaterne var beskedne, blev operativsystemet en lys sportsbegivenhed, der vækkede kolossal offentlig interesse. Og de vigtigste præstationer ved De Olympiske Lege er den udbredte popularisering af sport såvel som det olympiske folk, ikke kun i Grækenland, men overalt i verden.

Populær af emne.