Sommer-olympiske Sportsgrene: Boksning

Sommer-olympiske Sportsgrene: Boksning
Sommer-olympiske Sportsgrene: Boksning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Boksning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Boksning
Video: Фаворит Карелин Против Фермера Гарднера | Strangest Moments 2024, April
Anonim

Boksning opstod for omkring 5.000 år siden fra fistfighting. Denne sport var populær i det antikke Grækenland. Dog betragtes England som fødestedet for moderne boksning. De første regler for disse konkurrencer blev indført i 1743.

Sommer-olympiske sportsgrene: Boksning
Sommer-olympiske sportsgrene: Boksning

Under de første gamle olympiske lege blev strimler af læder viklet rundt om boksernes hænder. Kamp med handsker begyndte i 1867 i England.

Ved OL deltager kun mænd i boksekonkurrencer. To atleter går ind i den firkantede ring for en kamp og rammer hinanden over taljen.

Så snart gongen lyder, prøver modstanderne at score point, der gives for strejkerne. Treff, der er forbudt i henhold til reglerne eller leveret uden magt, tælles ikke med. Det er tilladt at bruge handskens ledområde til at ramme fronten eller siden af hovedet og torsoen.

Kampens rigtighed overvåges af 5 dommere. Mindst 3 af dem skal genkende et punkt for at det kan tælles. Atleten med flest point vinder. Hvis der er uafgjort i henhold til pointene, vælger dommerholdet vinderen. Hun vurderer den stil, hvor kampen blev udkæmpet, og boksernes evne til at holde forsvaret.

En bokser kan vinde med knockout, hvis hans modstander rører slagmarken med nogen anden del af hans krop end hans fødder og ikke er i stand til at rejse sig i 10 sekunder. Hvis atleten rejste sig fra knockdown, men efter at dommerens nedtælling til 8 ikke var i stand til at fortsætte kampen efter "boksning" -kommandoen, går scoren til 10. Boxeren kan erklæres besejret, hvis han ikke kan fortsætte kampen på grund af skade.

For overtrædelse af reglerne, for eksempel et slag under bæltet i bagsiden af hovedet, for passivt forsvar, får atleter en irettesættelse. Tre kommentarer fører til diskvalifikation.

Konkurrencer afholdes i overensstemmelse med 12 vægtkategorier: op til 48 kg, op til 51 kg, op til 54 kg, op til 57 kg, op til 60 kg, op til 63,5 kg, op til 67 kg, op til 71 kg, op til 75 kg, op til 81 kg, op til 91 kg og mere end 91 kg.

Bokseringen er omgivet af reb. Afstanden mellem dem på hver side af pladsen skal være 6, 1 m. Der er et blødt gulv på gulvet i ringen. Hjørnerne på ringen har deres egen farve: rød, blå, hvor bokserne er, og to hvide.

Kampe i formatet af de Olympiske lege afholdes til eliminering. Atleter er kun opdelt efter vægtkategorier, eksklusive ratings og titler.

Anbefalede: