Vinter-olympiske Sportsgrene: Alpint Skiløb

Vinter-olympiske Sportsgrene: Alpint Skiløb
Vinter-olympiske Sportsgrene: Alpint Skiløb

Video: Vinter-olympiske Sportsgrene: Alpint Skiløb

Video: Vinter-olympiske Sportsgrene: Alpint Skiløb
Video: Women's giant slalom (2nd run) | Alpine skiing | Sochi 2014 Paralympic Winter Games 2024, April
Anonim

Alpint skiløb inkluderer fem discipliner. Disse er slalom, kæmpeslalom, superkæmpe, ned ad bakke og alpin skiskydning. Atleter bærer specielt udstyr for at overvinde skråningerne.

Vinter-olympiske sportsgrene: alpint skiløb
Vinter-olympiske sportsgrene: alpint skiløb

Alpint skiløb er alpint skiløb fra snedækkede pister. Vinderen af konkurrencen bestemmes af den tid, der bruges på at overvinde banen, hvis længde og kompleksitet afhænger af den specifikke type sportsdisciplin.

I tilfælde af slalom når dens længde 500 m. Atleten må ikke gå glip af nogen af portene, der ligger ved nedstigningen. For mænd og kvinder er standarderne for deres antal henholdsvis 60-75 og 50-55 porte. Hver deltager har to forsøg. Vinderen bestemmes af summen af tiden brugt på begge nedkørsler.

Længden af banen til kæmpe slalom når 2,5 km. Derudover varierer højdeændringerne fra 250 til 450 m. I denne konkurrence har kvinder kun et forsøg.

Super-gigant-konkurrencen afholdes på en bane med højdeforskelle fra 250 til 450 m for mænd og fra 250 til 400 m for kvinder.

Downhill skiløb udføres langs banen, 2 til 4 km lang. Antallet af kontrolporte her er lille - 11-25, og højdeforskellene er 500 - 1000 m. Atleter når hastigheder på op til 100 km / t og mere.

Den nordiske kombination inkluderer slalom og ned ad bakke.

Atletes udstyr består af ski og skistave. Afhængigt af typen af nedstigning kan udstyret have forskellige former, længder og bredder og er lavet af forskellige materialer. Takket være dette tåler ski og stænger stress under løbet.

Slalomatleter har robuste plaststøvler, hvis specielle sål giver dem mulighed for at udøve yderligere pres på skioverfladen, vandtætte dragter og beskyttelsesbriller. Beklædningsgenstande er lavet af højteknologiske stoffer designet til at minimere luftmodstand. Skibriller beskytter atleternes øjne mod sol, vind og sne. Nogle gange kan en maske bruges i stedet for briller, som udfører den samme funktion. Udstyret inkluderer også en hjelm, der beskytter hovedet mod skader.

Anbefalede: