Sådan Lærer Du Judo

Indholdsfortegnelse:

Sådan Lærer Du Judo
Sådan Lærer Du Judo

Video: Sådan Lærer Du Judo

Video: Sådan Lærer Du Judo
Video: Большой Шлем Абу Даби 2021 - ОБЗОР | Abu Dhabi Judo Grand Slam 2021 Review 2024, April
Anonim

"Stien til fleksibilitet", "Den bløde sti" - det er navnene på den populære japanske kampsport Judo. Ikke kun en sport, men en hel filosofi baseret på principperne om gensidig bistand og forståelse. Klasser, der uddanner ikke kun kroppen, men også ånden, selvkontrol, overholdelse af etikette, samler deres fans over hele verden.

Sådan lærer du judo
Sådan lærer du judo

Er det nødvendigt

Sportsuniformer

Instruktioner

Trin 1

Tilmeld dig sportssektionen. Dette er det allerførste og nødvendige trin. Professionelt udstyr og professionelle undervisere lærer det grundlæggende i det grundlæggende og overvåger atletens professionelle vækst. Sportskomplekser, klubber og private skoler er åbne for dem, der ønsker det.

Trin 2

Køb det udstyr, du har brug for. Dette er en sportsuniform - "judoga", som består af en judojakke (kimono), bukser (zubon) og et bælte.

Trin 3

Kom igang. Bemærk, at i enhver virksomhed skal du investere en masse kræfter, energi og tid for at opnå gode resultater. Tag derfor denne sport alvorligt, når du begynder at træne. Først skal du mestre ukemi-teknikken - evnen til at falde korrekt. Uanset hvilken slags uovervindelig judoka du bliver i fremtiden, skal du stadig falde et par gange. Og for ikke at folde noget for dig selv ved det første efterår, skal du være i stand til at gøre det korrekt.

Trin 4

Lær den rigtige holdning - "sisei". Hun er den vigtigste. Ben er placeret skulderbredde fra hinanden, knæ og skuldre er afslappede, kropsvægt overføres til den forreste del af fødderne. Der er endnu en stander - en beskyttende. Spred dine ben brede, bøj dine knæ og vip din torso fremad.

Trin 5

Bevæg dig korrekt, flyt dine fødder forsigtigt. Udfør korrekte greb - "kumikata". Der er tre teknikker i judo: kasteteknikken (nage-waza), den shackling-teknik (katame-waza) og teknikken til at slå sårbare punkter i kroppen (atemi-waza). Teknik er grundlaget for judo. Sejr i kamp afhænger ikke af styrke, men af korrekt beherskelse af teknikken.

Trin 6

Lær grundlæggende termer. Mest sandsynligt vil træneren bruge dem i klassen. Og så det ord, han sagde, ikke var en tom lyd, skal du vide, hvad det betyder. For eksempel siger dommeren "jikan", når han vil stoppe kampen, og ordet "hikinwake" betyder "uafgjort". Held og lykke og sportsrekorder!

Anbefalede: