Hvordan Man Tager Et Bælte I Judo

Hvordan Man Tager Et Bælte I Judo
Hvordan Man Tager Et Bælte I Judo

Video: Hvordan Man Tager Et Bælte I Judo

Video: Hvordan Man Tager Et Bælte I Judo
Video: How to tie a Judo Belt 2024, Kan
Anonim

Judo er en kampsport, der stammer fra Japan. Det adskiller sig markant fra boksning, sumo og karate. Judo er en kampsport uden brug af våben, baseret på teknikken med kast, smertefulde greb, greb og kvæler.

Hvordan man tager et bælte i judo
Hvordan man tager et bælte i judo

Børn, der studerer judokunsten, tildeles i en højtidelig atmosfære efter at have bestået kvalificerende eksamener og får tildelt bælter i forskellige farver. Hver farve angiver en vis grad af dygtighed inden for denne type kampsport.

Begyndere inden for kampsport af judo tildeles et hvidt bælte. Derefter bevæger hver elev sig trin for trin mod hovedmålet - det sorte bælte. Farveskemaer kan variere lidt fra land til land, klub eller system. Standardsættet med almindeligt accepterede bælter er hvide, gule, orange, grøn, blå, brun og sort.

Til tildelingen af bælter til den studerende udpeges en særlig højtidelig ceremoni. Således forstærkes effekten og betydningen af præstationen. Men fejringen afholdes ikke altid. Mange systemer er baseret på streng klassificering. Her tildeles studerende baseret på den autoritative mening fra en træner, der har en særlig kvalifikation, der giver ham ret til at tildele grader og bælter. Alligevel tildeles grader dog primært af hensyn til præsentationen.

Det kan siges, at dette er en mulighed for børn at demonstrere deres færdigheder og evner. På forhånd beslutter trænere hvilket bælte en bestemt elev fortjener, baseret på hans indsats og resultater i klasseværelset. Efterhånden som barnet vokser op, bliver kravene til at bestå eksamen strengere.

Opnåelse af enhver kvalifikation i judo kan tage en anden tid. De fleste kampsportskoler tildeler eleverne et hvidt bælte efter en eller to måneders klasse. Det hvide bælte tildeles den studerende sammen med hans første uniform, der kaldes kimono. Tidsintervallet mellem tildeling af grader er som regel dobbelt så langt som for det forrige bælte.

Alderskrav for nogle kvalifikationsgrader kan bremse processen med at tildele et bælte. For at nå hovedmålet - det sorte bælte - har den studerende brug for seks til ti års hårdt arbejde. Judos kampsport kan ikke mestres før. Det vil tage en enorm mængde tid og kræfter i træning for et barn at blive kvalificeret.

Du skal ikke være opmærksom på kvalifikationsgrader. Det er meget vigtigere at fokusere på præstation og udvikling. Den studerende skal fokusere på kontinuerlig selvforbedring og stræbe efter at blive den bedste fighter. Tildelingen af bælter er kun en simpel indikation af lærlingens dygtighed.

Anbefalede: