Sådan Træner Du, Hvis Alt Gør Ondt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Træner Du, Hvis Alt Gør Ondt
Sådan Træner Du, Hvis Alt Gør Ondt

Video: Sådan Træner Du, Hvis Alt Gør Ondt

Video: Sådan Træner Du, Hvis Alt Gør Ondt
Video: Ondt i knæet - behandl dig selv 2024, April
Anonim

Inden du beslutter dig for, om du skal forlade huset i en atletisk form, prøver ikke at lægge mærke til lidelser eller lægger dig / besøger en læge, skal du prøve at forstå, hvilken type muskelsmerter du har. Mærkeligt nok kan det ikke kun være "dårligt" og kræve øjeblikkelig behandling, men også "godt". Og også "forsinket" eller endda opfundet som en undskyldning for at springe en træning over.

Efter at være blevet skadet, er det bedre for atleten at forlade stadion og gå til lægen
Efter at være blevet skadet, er det bedre for atleten at forlade stadion og gå til lægen

Gå? Gå ikke?

En gammel vittighed er meget populær blandt professionelle atleter: hvis du ikke har smerter efter at have vågnet, er du mere sandsynligt død end i live. Nå, i enhver vittighed er der altid et sandhedskorn. Ubehagelige fornemmelser efter spil og endda træning er også en dyster virkelighed, som ikke hurtigt kan elimineres. Og det er nødvendigt at slippe af med det. Når alt kommer til alt, skal du meget snart gå til en ny træning. Enten ikke gå - her hvem beslutter hvordan.

"God" smerte

Dette kaldes de smertefulde fornemmelser, der opstår under træning på grund af et overskud af mælkesyre. Som regel vises de under de sidste, sværeste fysiske øvelser. Imidlertid gør smerterne sig nogle gange efter et stykke tid allerede hjemme. Det kaldes "forsinket". Årsagen til sidstnævnte kan være kroppens reaktion på nye og hidtil usædvanlige øvelser eller på godt glemte gamle på en stigning i træningsintensiteten, belastningen.

Der er ikke noget farligt i dem, de forstyrrer ikke træningen næsten i fuld styrke. Professionelle siger, at hvis musklerne gør ondt lidt efter træning, er dette normalt. Det betyder, at de vokser og bliver stærkere. Men hvis der ikke er muskelsmerter i lang tid, især i begyndelsen af dit engagement i sport og konstant træning, er dette et alarmerende signal. Det vidner om, at alt dit arbejde ikke giver et positivt resultat, og det er på tide at øge belastningen. Kun uden usund fanatisme.

Eksperter anbefaler at fjerne muskelsmerter ved hjælp af den gamle kilemetode og slå en anden kil ud. Lig ikke i krybben, og føl dig som den mest uheldige Carlson i verden, men tværtimod, få en god opvarmning og træne. Kun med mindre iver uden at øge belastningen. Ellers vil ønsket om at springe over en træning med den mindste smerte, selv forbundet med almindelig træthed, dovenskab eller lyst til at sove, hurtigt udvikle sig til en vane. Og med sport og endda fysisk træning kan du afslutte, så snart du starter. Du kan også lindre smerter med en god massage, et varmt bad med lavendelolie, påført både inden lektionens start og efter afslutningen med specielle opvarmningssalver og balsam. Blandt dem er heparin, lidocain, nikoflex, rikhtofit, fastum-gel, finalgon, "42" og andre.

"Dårlig" smerte

Meget værre, hvis du om morgenen har en skarp og ondt, såkaldt dårlig smerte. Dette er ikke kun et sikkert tegn på en uacceptabel overbelastning af kroppen. Det kan godt være, at du har modtaget en slags skade. De synlige tegn på skader kan være hævelse, blå mærker eller bare en smertefuld "lumbago". I denne traumatiske situation er det kun tilladt at besøge et fitnesscenter eller et stadion for at informere træneren om sygdommen og vise sig for holdlægen. Men hvis du går på sport alene, skal du omgående gå til hospitalet, og inden det skal du sørge for at påføre is på det beskadigede område. Og det er bedst at vælge en sportsklinik, en fysisk træningsmedicin.

Forresten, glem ikke at kontrollere din tilstand selv i klassen. Hvis du hører et klik eller en mærkelig fælles knas - pas på en forestående "dårlig" skade. Listen over de mest effektive måder til ikke at springe træning på grund af skader inkluderer en god opvarmning med at strække musklerne, varme salver, velvalgt og nødvendigvis koordineret med trænerøvelserne, taping, gradvis træning, korrekt ernæring, fuld restitution - hvile, massage, varmt bad eller sauna …Og selvfølgelig lægebehandling, især hvis der er mistanke om et blå mærke, forstuvning eller brud.

Anbefalede: