Sådan Bliver Du En Boksetræner

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bliver Du En Boksetræner
Sådan Bliver Du En Boksetræner

Video: Sådan Bliver Du En Boksetræner

Video: Sådan Bliver Du En Boksetræner
Video: Sådan bliver du riffeljæger 2024, Kan
Anonim

Når vi taler om, hvordan man bliver en god træner, argumenterer nogle boksere uden at slå et øje på, at det er meget let at gøre det. Som det er nok at blive slået ud fem gange, og du er en klar træner. Som du ved, er der sandhed i enhver vittighed. Sidstnævnte ligger især i det faktum, at uden dine egne forestillinger i ringen og den kolossale personlige oplevelse, er det svært at træne andre boksere og ikke særlig muligt.

Arbejdet med en boksetræner fortsætter under kampen ved ringen
Arbejdet med en boksetræner fortsætter under kampen ved ringen

Uddannelse eller eksamensbevis

Den første ting en fremtidig bokstræner skal tænke over (og man skal begynde med at arbejde i en generel gruppe og ikke personligt med en enkelt elsker af ringen og gongen): hvordan man får en passende uddannelse. Til at begynde med skal du selvfølgelig opgradere fra gymnasiet, helst parallelt med specialiserede sportsgrene, og i det mindste blive kandidat til master i sport. Derefter er det ønskeligt at tilmelde sig en fysisk uddannelse eller pædagogisk, men at have et sportsfakultet, et universitet, hvor man kan prøve, omend ganske formelt, en videregående uddannelse.

Hvorfor "formel"? Det er bare, at det ikke er en hemmelighed for nogen i lang tid, at aktive professionelle atleter praktisk taget ikke har tid, energi og undertiden ønsket om fuld og stabil undersøgelse. Derfor afleverer de normalt semesteropgaver og endog afhandlinger med lærernes samtykke ikke under de officielle sessioner, men når lavsæsonen kommer, eller der er behov for at helbrede skaden. Eller endda efter afslutningen på karrieren hos en aktiv atlet og mange år efter optagelse. For eksempel den tidligere verdensmester blandt amatører og professionelle Konstantin Tszyu, som for nylig blev træner for verdensmesteren i tungvægt ifølge en af de professionelle versioner af Denis Lebedev.

Selvfølgelig skal en potentiel træner ind på et universitet, et akademi eller i det mindste et gymnasium, vælge sin egen boksningsspecialisering. Selvom der måske er unikke mennesker i verden, der er i stand til at træne brutale boksere, der er uddannet fra Youth Sports School, en ungdoms sportsskole i skak eller kunstskøjteløb. Forsøger at få det nødvendige eksamensbevis, glem ikke dine egne træninger og kampe, om at forbedre dine bokseevner og intelligens. Når alt kommer til alt er mange anekdoter om angiveligt dumme boksere, der kun bruger hovedet til at spise og bære hjelm i ringen, intet andet end sarkasme. Desuden er det ofte angivet af bokserne selv.

Master of Sport

Atten år er alderen ikke kun for at komme ind på universitetet og modtage en indkaldelse til hæren, men også for overgangen af en atlet fra ungdom til voksenidræt med langt strengere krav til dygtighed. En junior, der efterfølgende vil undervise andre, er forpligtet til at gennemgå en voksen bokseskole. Først og fremmest naturligvis ved officielle konkurrencer, der ikke er lavere end det nationale mesterskab, i det mindste en mester i sport. Forresten, når du har opnået en sådan sportstitel, men ikke har et eksamensbevis for videregående uddannelse, kan du også stole på ansættelse som træner. For eksempel i en lille landsby eller i en klub uden nogen speciel pretention, hvor en potentiel træners manglende uddannelsesbevis kan være nedladende.

Både lærer og psykolog

Men for at blive en god træner i en professionel sportsklub eller endda i et simpelt afsnit for uerfarne boksere, der kun drømmer om Tszyu og Lebedevs herlighed, er det ikke nok at levere et slag. Selvom tilstedeværelsen af f.eks. En fremragende "jab", som den legendariske Mohammed Ali mesterligt udøvede, også er vigtig. En rigtig specialist skal også være en fremragende lærer, metodolog, underviser, psykolog, i det mindste have minimal medicinsk viden, evnen til at forstå graden af talent for en ung bokseruddannelse med ham, følsomhed, opmærksomhed, tålmodighed og endda en sans for humor.

Så ifølge den to gange olympiske medalje, æret sportmester Viktor Rybakov, en af hans trænere, eks-europæisk boksemester Viktor Ageev, bogstaveligt talt chokeret atleten i en af kampene. Især det faktum, at i pausen mellem runderne ikke begyndte at sige noget om kampens taktik og strategi, begyndte ikke at analysere fejl, gav kloge råd og trang til at "slå hårdere", men fortalte simpelthen en sjov anekdote. Derefter bar Rybakov, der brød ud af latter og modtog positive følelser, bogstaveligt talt sin modstander ud af ringen efter at have vundet en jordskrigsejr.

Coaching kategorier

Hvis atleter modtager karakterer og titler, er trænere professionelle kategorier. Med dem får de muligheden for at arbejde med den passende gruppe boksere, fra begyndere til medlemmer af landsholdet. Der er fire sådanne kategorier i Rusland. Primær - bare en coach, en nyuddannet gymnasium, universitet eller specialkurser. Den anden er en træner, hvis elever har vundet medaljer ved russiske konkurrencer og titlen på kandidater til sportsmester. Den første er en træner for vindere og prisvindere af nationale mesterskaber og mesterskaber, der har modtaget certifikater for mestere inden for sport. Højere - en træner trænet ved Higher Coaching School, som har arbejdet i mange år og uddannet mestre eller prisvindere af europæiske, verdens- og olympiske mesterskaber, der er blevet internationale mestre inden for sport og hæderlige mestre. Derudover tildeles sådanne specialister som regel titlerne på hædrede undervisere i landet.

Anbefalede: