Hvordan Man Laver En Katana

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Katana
Hvordan Man Laver En Katana

Video: Hvordan Man Laver En Katana

Video: Hvordan Man Laver En Katana
Video: Как сделать бумажный меч - катана из бумаги 2024, Kan
Anonim

Auraen, der omgiver det legendariske samurai-sværd - katana, bevarer interesse og beundring for denne type våben i mere end hundrede år. Katana er et stærkt, let og fleksibelt sværd. Det bliver sådan på grund af de specielle materialer, hvorfra det smedes, den specielle smedningsteknik og ifølge legenderne den rette stemning hos mesteren.

Hvordan man laver en katana
Hvordan man laver en katana

Er det nødvendigt

  • Ferruginøst sand
  • Smelter
  • Horn
  • Hammer
  • Ambolt
  • Trækul
  • Risstrå
  • Ler
  • Sandsten pulver
  • Vand
  • Værktøj til slibning og polering af stål

Instruktioner

Trin 1

For at smede den korrekte katana skal du fylde specielt "sort sand" fra den japanske kyst. Dette er jernsand, hvorfra du skal smelte tamahagane - traditionelt japansk stål, der bruges til smedning af samurai-sværd.

Trin 2

Læg malmsand i smelteren - Tatara - og smelt ca. 4 kg stål på trækul. Temperaturen i smelteovnen skal være op til 1.500 grader Celsius.

Trin 3

Sorter stålet i kulstoffattigt og kulstofstål. Tamahagane med højt kulstofindhold er tungere, lys sølvfarvet. Lav-kulstof - grovere, grå-sort.

Trin 4

Dæk bunden af smedet med hakket trækul, tilsæt store stykker kul og tænd dem. Påfør et lag af blødt stål og sikkerhedskopier med et lag trækul. Vent til stålet synker til bunden af smedet.

Trin 5

Dæk bunden af smedet med aske fra risstrå, halvt og halvt med pulveriseret kul, læg et lag af kulstofstål med en bakke og top med trækul. Begynd at pumpe bælgen kraftigt. Vent, indtil kun stål er tilbage i smedet.

Trin 6

Tag stykker tamahagane og begynd at smede flade ark med en halv centimeter tyk fra dem. Afkøl arkene i vand og knus dem i 2 kvadratcentimeter. Sorter stål i højt kulstof- og blødt stål.

Trin 7

Tag udvalgte stykker af kulstofstål, læg dem på en stålplade med et håndtag. Indpak med papir og belæg med ler. Placer i smedning. Dæk med trækul og opvarm i mindst tredive minutter, indtil den er lysegul eller hvid.

Trin 8

Fjern blokken fra smeden, placer den på ambolterne og belejr den med en hammer. Placer igen i smeden, opvarm og bag. Gentag denne cyklus flere gange.

Trin 9

Når din blok er klar, skal du mejse den med en mejsel og rulle den mod dig. Varm igen og hammer, indtil den øverste og nederste halvdel er smeltet sammen, og stangen vender tilbage til sin oprindelige længde. Gentag denne cyklus seks gange.

Trin 10

Skær blokken i fire lige store stykker, inden du fortsætter med smedning. Stak dem oven på hinanden og svejset dem sammen ved opvarmning og smedning. Gentag rullning, opvarmning og smedning seks gange til. Du har stål "kawagane".

Trin 11

Tag afsat blødt stål, hammer en stang ud af det, og rul derefter og gennembor det ti gange mere. Du har nu shingan eller kernestål.

Trin 12

Smed kawagane i en 40 centimeter lang flad plade, og rul den ind i en U. Placer shinganblokken inde i pladen. Varm emnet op i en ovn, indtil den er lysegul, og begynd at bøje. Opnå komplet svejsning af pladerne sammen.

Trin 13

Lav et blad tomt ved at opvarme en blok i en ovn og smede et rektangulært emne fra det.

Form bladet ved at strække arbejdsemnet vinkelret på længden. Dann skærekanten, spidsen, sidebenene og røv.

Trin 14

Brug en skrabekniv til at skrabe overfladen af sværdet. Fil røv og forkant med en fil. Slib hele klingen med en siliciumcarbidsten.

Trin 15

Forbered en klæbrig lerblanding af ler, knust trækul og sandstenspulver i lige store forhold. Fortynd med vand og påfør på skæret med en spatel. I et tykt lag langs røvet og på siderne og et meget tyndt lag langs selve kanten. Vent til leret er hærdet.

Varm klingen i en ovn til 700 grader Celsius, og afkøl i en beholder med vand.

Trin 16

Ret bladets krumning og poler det.

Trin 17

Fil bladets skaft.

Trin 18

Afslut din katana ved at lave et håndtag af to stykker træ indpakket først med læder og derefter med bomuldssnor.

Anbefalede: