Er Kreatin Skadelig

Indholdsfortegnelse:

Er Kreatin Skadelig
Er Kreatin Skadelig

Video: Er Kreatin Skadelig

Video: Er Kreatin Skadelig
Video: Как Принимать Креатин Каждый День и Что Будет с Телом? 2024, April
Anonim

Kreatintilskud - Kreatinbaserede sportstilskud. I mange sportsgrene bruges de til at øge effektiviteten af intense belastninger, især dem der er forbundet med udholdenhed i alle dens former.

Er kreatin skadelig
Er kreatin skadelig

Hos dyr og mennesker er kreatin ansvarlig for at opretholde en høj forsyning af ATP i celler såvel som for overførsel af ATP fra de steder, hvor denne energi lagres til de steder, hvor det er nødvendigt. Det blev også fundet, at kreatin reducerer muskeltræthed ved at neutralisere syrer produceret under intens fysisk aktivitet. En bivirkning ved at tage kreatin er vægtøgning, som også opfattes positivt af mange atleter, især bodybuildere.

Kreatin som et sportstilskud

På trods af at kreatin blev opdaget i 1832, og dets egenskaber blev undersøgt tilstrækkeligt af Harvard University i 1912, blev det ikke brugt som et sportstilskud før i begyndelsen af 90'erne. Efter OL i Barcelona 1992 blev det kendt, at britiske atleter tog kreatintilskud. Umiddelbart derefter, i 1993, blev det første masseproducerede kreatintilskud lanceret i USA i stor skala. På trods af dets høje prisskilt blev det hurtigt populært blandt vægtløftere, kraftløftere og bodybuildere.

En række undersøgelser fra forskellige sportsmedicinske foreninger har vist, at kreatintilskud i alle tilfælde forbedrer udførelsen af anaerob træning med høj intensitet (motion udført et stort antal gange til fiasko). I 80% af tilfældene øgede disse kosttilskud maksimal (peak) styrke, hastighedsstyrke (en række hastighedsstyrkeøvelser) og styrkeudholdenhed. Desuden tog en kontrolgruppe af atleter kreatin i høje doser i en kort periode, den anden - i lave doser i en lang periode.

Flertallet af atleter sammen med stigningen i styrkeindikatorer øgede også deres muskelmasse. Afhængigt af atleternes individuelle kvaliteter og varigheden af kreatinindtagelsen steg de fra 0,5 til 5 kg vægt. Men hos nogle individer påvirkede kreatintilskud ikke styrkepræstationen.

Kreatinens skade

I øjeblikket har kreatin ingen andre bivirkninger end vægtøgning. Men med for høje doser af dets indtagelse er knoglevæv svækket, og nyresvigt udvikler sig. Et tilfælde af højdosis kreatintilskud er rapporteret i USA.

Kramper og kramper, ifølge forskere fra forskere, har intet at gøre med at tage kreatin. I de fleste tilfælde har indtagelse af selv en høj dosis nørd ikke en negativ effekt på leveren og nyrerne.

Mange forskere bemærker, at kreatin lagrer væske i kroppen. En sådan vandretention er imidlertid ikke skadelig for kroppen, forårsager ikke hævelse og hævelse i ansigtet. Det har vist sig, at forbruget af koffein i rimelige doser forhindrer væskeretention i kroppen, hvilket neutraliserer effekten af kreatin.

Kreatin øger ikke blodtrykket, reducerer ikke styrken, belaster ikke hjertet, er ikke vanedannende og forårsager ikke kræft. Dette er myter, upålidelige oplysninger, der ofte høres på fora og i pressen.

Kreatintilskud af lav kvalitet fører ofte til forskellige fordøjelsesforstyrrelser, udtrykt ved mavesmerter, kvalme og diarré. De nyeste kreatinbaserede sportstilskud kan have en negativ effekt på tarmen. At tage sådanne kosttilskud i små doser reducerer deres bivirkninger betydeligt, men reducerer også fordelene for atleten.

Anbefalede: